Tøff jobb i søkeområdet

LISTA (Dagbladet): Frådende hav og grisevær gjorde letingen til en svært vanskelig jobb i leteområdet i Skagerrak. Vrakrestene driver stadig lenger utover.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er forferdelig slitsomt å lete der ute, forteller løytnant Bjørn Jarle Åmlid.

Skipperen og mannskapet på det norske Sea King-redningshelikopteret var dyktig slitne da maskinen landet for å fylle drivstoff på Lista flyplass i 12.15-tida lørdag.

- Sjøen går svært høy med mye skum på bølgetoppene. Det gjør det omtrent umulig å se noe i sjøen. Dessuten er det kraftige, men korte byger med snø og hagl der ute, sier fartøyssjef Åmlid.

Sea Kingene er utstyrt med varmesøkende utstyr, men lørdag regnet skipper Bjørn Jarle Åmlid det som usannsynlig at instrumentene ville gjøre utslag på overlevende.
- Det er svært lite sannsynlig at vi leter etter overlevende nå, sier han tungt.

De to omkomne sjøfolkene som er funnet, ble tidlig observert fra båter som lette der «Ulsund» gikk ned. Men værforholdene var så harde at det var umulig å få de omkomne om bord. Dermed måtte redningsmann Lasse Johannessen fire seg ned i bølgene for å få de døde om bord i helikopteret. Helikoptermannskapet fløy direkte til søkeområdet fra basen på Sola da alarmen gikk klokka 21.27 fredag kveld. Letingen ble avsluttet i 18-tida lørdag.