Tøff juletid i Moss

I Moss er det ikke lov å synge julesanger, kaste snøball eller gå med julenissemaske!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det vakte stor oppsikt da et enstemming bystyre i Moss vedtok de nye politivedtektene i byen 25. september 1997. Aviser over hele Norge lo av reguleringskåte politikere. Det haglet inn med leserinnlegg, og flere mente Moss burde endre byvåpen fra kråke til hettemåke - siden det ble innført forbud mot å gå med hettegenser.

Vedtektene ble godkjent av justisdepartementet, med unntak av paragraf 28. Der sto det at barn under 15 år ikke hadde adgang til offentlig dans uten å være sammen med foreldrene eller andre foresatte. Dermed får barna likevel lov til å danse rundt juletreet, mens de nynner stille på noen julesanger. Men juleglade mossinger går en tøff høytid i vente.

  • De som vil synge på offentlig sted må fremdeles søke politiet om lov.
  • Kasting av snøball blir omtalt som en farlig og skadelig virksomhet, og er ulovlig.
  • Du kan risikere å feire jul med brød og vann hvis du tar på deg julenissemasken. Det er nemlig ikke lov å dekke til ansiktet med hette eller bære maske som skjuler identiteten din.

Hos politiet i Moss får Dagbladet.no opplyst at de nok kommer til å se litt gjennom fingrene hvis noen blir tatt på fersk gjerning mens de synger Glade Jul, og er ikledd julenissedrakt.

PS! Andre Mosseregler: Det er forbudt å la tisper gå løs i løpetida, og alle hunder skal være lovlig merket. Hvis mange mennesker er samlet ved inngangen til et forsamlingslokale eller på en holdeplass, skal de stille seg i kø!

TØFF JUL: Det går fram av vedtektene at det ikke er lov å bære ladd skytevåpen i Moss. For å være på den sikre siden, er det heller ikke lov å kaste snøball. Dette bildet er heldigvis ikke fra Moss.