Tøff tid for Baneheia-pårørende

Barnedrapene i England har gjort de siste dagene svært tunge for Ada Sofie Austegard, som mistet datteren Stine Sofie i Baneheia for over to år siden. Nyhetene fra England gjør at hun gjenopplever det som skjedde med veslejenta hennes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da NRK Dagsrevyen var på besøk hos Stine Sofies Stiftelse var det prosjektlederen i stiftelsen, Bente Bergseth, som uttalte seg på Ada Sofie Austegards vegne.

- De gjenopplever det som skjedde. Jeg tror ikke jeg behøver å kommentere hvordan det føles, sier Bente Bergseth i Stine Sofies Stiftelse til NRK Dagsrevyen.

Oppfølging

Stine Sofies Stiftelse, som ble opprettet etter at Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10) ble drept i Baneheia våren for to år siden, har fulgt saken om Holly Wells og Jessica Chapman fra England svært nøye.

Nå er et par pågrepet, mistenkt for å ha drept de to jentene.

Fulgt opp

Stiftelsen har trukket paralleller fra den engelske saken til Norge.

- Vi hører fra England at de pårørende er blitt fulgt godt opp. De har fått en egen kontaktperson, som er knyttet til etterforskningsledelsen.

- Dette er veldig viktig, men ingen selvfølge i Norge i dag, sier Bergseth til NRK.

Barnas rettsvern

Stiftelsen jobber for et bedre rettsvern for barn som utsettes for kriminelle handlinger.

De arbeider også for at barn skal kunne ferdes trygt i samfunnet uten å bli utsatt for voldsovergrep, seksuelle traumer og drap.