Tøffe dager i retten for bombeoffer

Eivind Thoresen gikk tilfeldig gjennom regjeringskvartalet da bomba eksploderte 22. juli. Han synes det er tøft å gjenoppleve dramaet i retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I fjor sommer jobbet Eivind Thoresen for Obos i Oslo. Han var på en spasertur gjennom regjeringskvartalet da bomba eksploderte.

- Etter smellet hørte jeg masse piping i ørene. Jeg så en annen person som var skadet og ville hjelpe ham, men så oppdaget jeg at jeg også var skadet. Jeg sank sammen og skrek om hjelp. Det var helt uvirkelig, og det er det fremdeles, sier Eivind Thoresen.

Han har fulgt rettsaken i Oslo tingrett de to første dagene. Mandag så han seg selv i et videoklipp fra regjeringskvartalet.

- Ikke hyggelig - De viste et klipp med en vinkel som viste at jeg var på vei inn i området og at bomba gikk av. Det var det ikke noe hyggelig å se.

Han går fremdeles med krykker, men sier at han har klart seg mye bedre enn han kunne ha fryktet.

- Nå er målet å komme meg ut på en joggetur i løpet av sommeren, sier Eivind Thoresen.

- Må være gal I motsetning til ungdommene på Utøya så ikke Thoresen gjerningsmannen i forbindelse med terrorangrepet. Derfor opplever han heller ikke det samme ved å se Anders Behring Breivik i retten.

- Det er likevel tøft å følge med på dette, men det var mest krevende for meg mandag da jeg så meg selv i dette videoklippet. Jeg tenker at Breivik må være gal, men samtidig tror jeg at han vil bli dømt til å sone i fengsel, ikke i et sykehus, sier Eivind Thoresen.

BOMBEOFFER: Eivind Thoresen gjenopplever det uvirkelige da han havnet midt i bombedramaet i regjeringskvartalet når han nå følger straffesaken i  Oslo tinghus. Foto: Jacques Hvistendahl
BOMBEOFFER: Eivind Thoresen gjenopplever det uvirkelige da han havnet midt i bombedramaet i regjeringskvartalet når han nå følger straffesaken i Oslo tinghus. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer