Tøffe-Linda

Navn: Linda Medalen Alder: 34 Yrke: Konsulent/kaptein

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det står ikke akkurat en kø med gode fotballspillere i Stavangers gater for tida. Det som skal være byens fotballstorhet, Viking, spiller med oljerigger på beina, og det er lenge siden Erik Thorstvedt reddet et skrudd frispark.

Trist - men ei jente fra denne sørvestlandske perlen av en by, holder Olav Nilsen-standard, år etter år. Kaptein Linda Medalen.

Den 17. juni ble hun 34 år, uten at alderen finter henne ut. Hun er fortsatt attraktiv for proffklubber fordi hun har styrken, farten og gløden som en midtstopper trenger for å lose Norge videre mot en VM-finale.

Linda med politiutdannelse og proffbakgrunn fra Japan har alltid sett på seg sjøl som ei glad jente. Dette viser hun da også på banen. Heldigvis.

Mot Canada onsdag kveld stupheadet hun ett mål på stilling 5-1, men Linda var jublende vill.

Så glad ble den lille på 1,67 meter at hun våget å gjøre det de andre jentene ikke trodde hun ville tørre. Linda løp utover på banen, mens hun dro trøya over hodet og viste fram en sports-BH.

Vi, som lider av langt framskreden viruslærball, har sett dette før, og vi begynner å bli litt lei av tøyset, men når Linda gjorde det, så var det i orden. Hun har gjort det en gang tidligere også, men det var under en cupkamp mot Røa, nå var det live on TV i fjernsynslandet USA. Verdensdelen som driver oppdrettsanlegg for helter.

Linda ble en øyeblikkets helt. Nyhetskanalen CNN viste Lindas jubelscener hver halvtime under vignetten «Play of the day». Linda sjøl tar oppstyret med stor kapteinsro fordi hun mener det hele var ganske så uskyldig. Det er vi helt enige i.

Den norske toppdommeren Rune Pedersen sier at Lindas opptreden egentlig skulle ha medført et gult kort. Det står i regelboka.

Og det kan hende at maktmenneskene i FIFA kommer til å reagere, som de gjorde da de norske jentene hadde sitt krabbetog under VM for fire år siden.

Får Linda en oppstrammer fra Det internasjonale fotballforbundet, kommer vi over til Statene på Lindas motorsykkel. Med oss har vi en sultefôret dvergdachs som heter Ta. På vegne av matmor Linda vil Ta jage FIFAs dresskledde herrer tilbake til kortbuksestadiet. Fordi du kødder ikke med ei jente fra Stavanger, samboerbosatt i Asker, og som ethvert landslag trenger. Sjøl om Lindas bestemor ikke likte undertøyset.