Oskar Dag Sylte jr. og sr. ønsker at brusen deres skal bli en nasjonal merkevare. Foto: Øyvind Berg, Finansavisen.
Oskar Dag Sylte jr. og sr. ønsker at brusen deres skal bli en nasjonal merkevare. Foto: Øyvind Berg, Finansavisen.Vis mer

Tøffe tider for brus­fabrikken Oskar Sylte

- Fremover må vi ut og selge i hele landet, sier Oskar Dag Sylte jr.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): År etter år leverte brusfabrikken Oskar Sylte i Molde 20-30 millioner kroner i overskudd. Regnskapstallene for brusfabrikken i Møre og Romsdal har de siste årene vært preget av at samarbeidet med Ringnes er kraftig redusert.

40 ansatte mistet jobben

Ifølge Finansavisen forsvant to tredeler av omsetningen i 2014. Da ble det nemlig slutt på lisensproduksjonen av Ringnes-produkter som Pepsi, Battery, 7Up, Villa og Mozell. 1. juni i år opphørte også Oskar Syltes distribusjon av Ringnes-produkter i Møre og Romsdal. Da ble 40 ansatte sagt opp.

- Vi har hatt et samarbeid med Ringnes siden 1990, der Ringnes også eide 44 prosent av bedriften. Men vi passet ikke inn i systemet, så vi ble enige om å kjøpe ut eierandelen deres. Vi ønsket å videreføre samarbeidet, men det ønsket ikke Ringnes, så samarbeidet ble brutt. De store bestemmer, sier Oskar Dag Sylte jr til Finansavisen.

Identitet

Riktignok ser en del romsdalinger det som en del av identiteten sin å ha grønn pærebrus og oransje ananasbrus i kjøleskapet. Men i andre deler av landet er Oskar Sylte fullstendig ukjent sammenlignet med andre sterke brusmerker.

- For 2016 skal jeg være fornøyd hvis vi går ut i pluss. Til nå har vi hatt Møre og Romsdal som hjemmemarked, men fremover må vi ut og selge i hele landet, sier Sylte til Finansavisen.

Tjener penger

I 2015 omsatte Oskar Sylte Mineralvannsfabrikk for 122,2 millioner kroner og fikk et årsresultat på 4,9 millioner kroner. Ifølge Finansavisen hadde morselskapet Oskar Sylte Holding en bokført egenkapital på 232 millioner kroner. Gjelden er på 45 millioner kroner, og rubriseres som «annen kortsiktig gjeld».

Andre økonominyheter:
Stordalen og finansgutta tredoblet pengene på få uker
Norske finanskjendiser vil bli spillkonger