Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tøffere enn Bruce Willis

Mens Mette-Marit trosser flyskrekken, får Bruce Willis og andre kjendiser refs for at de er feige. - Det kan hjelpe andre at Mette-Marit tør fly, sier bransjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det har vært kjent lenge at kronprinsesse Mette-Marit sliter med flyskrekk. Hun har vært på kurs hos Braathens for å bekjempe angsten, uten at det gjorde slutt på problemet.

Likevel har Mette-Marit trosset flyskrekken. Bare dager etter terrorangrepene mot USA, tok hun fly fra New York til Oslo. 6. desember flyr hun til London for å tenne julegrana på Trafalgar Square. Det gir en signaleffekt flyselskapene liker.

- Det er tøft gjort. Det er viktig at Mette-Marit tar fly til tross for at hun har flyskrekk, sier informasjonskonsulent Trine Løvberg i SAS til Dagbladet.no.

- Mediene setter søkelyset på det, og det kan fort smitte over på andres tankegang. Jeg tror det hjelper folk som føler ubehag etter terrorangrepene,

- Å kjempe mot en fobi er vanskelig. Den eneste måten å få bukt med problemet, er å ta utfordringen og prøve å gjenerobre kontrollen, sier hun.

Ynkelig

Rod Eddington, som er sjef for flyselskapet British Airways (BA), tar et kraftig oppgjør med kjendiser som ikke tør fly etter terrorangrepene mot USA 11. september. Eddington sier han blir «kvalm» over at så mange filmstjerner ikke bruker fly som transportmiddel.

- De vil at alle skal se filmene deres og tro de er tøffe og fryktløse. Men med en gang det oppstår problemer går de i dekning under sengene sine som feige kyllinger. Det er ynkelig, sier han til The Mirror.

Avbestilte

Avisa intervjuet den fritt-talende australieren på BAs første concordetur med passasjerer siden ulykken i Paris i juli 2000, da 109 mennesker mistet livet.

Eddington er svært kritisk til at en stjerne som Bruce Willis ikke tør gå om bord i et fly. Willis skulle egentlig besøke England i forrige uke, men valgte til slutt å avbestille reisen.

- Folk som ham burde gå foran som et eksempel. Både han og kollegene hans er mektige rollemodeller, sier Eddington.

- Dette er en fyr som lager filmer der han spillet helt og redder verden. I virkeligheten er han livredd for å fly. Ikke akkurat det vi forbinder med en våghals, er det?

TØFF: Kronprinsesse Mette-Marit har flyskrekk. Men hun er tøffere enn Bruce Willis, og trosser flyskrekken sin. Dette bildet er tatt da hun besøkte Gammelgruva på Løkken verk i Sør-Trøndelag.
IKKE TØFF: Bruce Willis er ikke så tøff når det kommer til stykket. Han er en dårlig rollemodell, mener sjefen for British Airways.
Hele Norges coronakart