Tøffere linje mot Gamal i politiavhør

SKIEN: Etterforskerne som prøver å løse forsvinningsgåten med Gry Hosein hentet i dag hennes ektemann på cella for nye avhør. Fra nå av varsler etterforskerne en tøffere linje i avhøret, med konfrontasjoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet er svært tilbakeholdne om hva som vil være tema i avhørene av Gamal Hosein i dag. Avhøret startet ved 12.30-tida og er ventet å vare i flere timer.

Gamal Hosein har fått tilbud om å ha sin forsvarer Jan Erik Granmo til stede under avhørene, men dette har han takket nei til.

- Det har ikke noe for seg at jeg sitter der og hører på, sier Granmo til Dagbladet.no.

Årsaken skal være at Granmo ikke kan bryte inn i avhørene, eventuelt be Hosein om ikke å snakke om ting. Gamal Hosein er likevel i sin fulle rett til å nekte å svare på spørsmål, eller å avbryte avhøret.

Blir konfrontert

I dagens avhør planlegger politiet å konfrontere Gamal Hosein med uttalelser fra vitner. Politiet ønsker ikke å opplyse om de skal konfrontere siktede med opplysninger eller gjenstander av teknisk karakter.

Forskjellig vitner har opplyst om bevegelser som kan være Gamal Hosein. Det kan hende at Gamal har glemt å inkludere opplysninger i sine første avhør. Ved hjelp av konfrontasjon med andre vitneutsagn kan også Hosein bidra med å klargjøre punkter som har vært uklare. Det kan dreie seg om bevegelser, påkledning, klokkeslett og andre opplysninger.

I tillegg vurderer politiet å gå nærmere inn på ekteparet Gamal. VG skriver i dag at Gry skal ha følt seg truet av ektemannen ved en anledning. Disse opplysningene kommer fra en venninne av Gry. Om dette stemmer, eller om Gamal Hosein har en annen oppfatning av hendelsen, er spørsmål etterforskerne ønsker svar på.

Tilsammen er 150 vitner avhørt i saken. Det er opplysninger fra disse menneskene politiet tror kan svekke Hoseins tidligere forklaringer, og som kan føre til at han tilstår ugjernigen politiet mener han har begått, og som han er siktet for.

Samme forklaring

Gamal Hosein sitter i varetekt i Skien kretsfengsel. Han blir hentet til politihuset i Skien når han skal i avhør. Det er en lokal politibetjent fra Skien politistasjon som leder avhørene av den 35 år gamle drapssiktede ektemannen til Gry Hosein.

Politiet er av den oppfatning at Gamal har endret forklaring fra han hadde status som vitne, til han ble siktet i saken. Dette mener hans forsvarer er helt feil.

- Det har ikke vært noe motstridende i hans forklaringer, verken da han var vitne eller siktet. Gamal Hosein sier akkurat det samme som før, hevder Granmo.

Han mener politiet har forsøkt å skape et bilde av at Hosein har endret forklaring, men at det ikke er riktig. Gamal Hosein forklarte seg aldri om kjøreturen sin til Porsgrunn etter at han var ferdig på jobb den dagen Gry forsvant. Forsvareren mener det skyldes at Hosein aldri ble spurt i detalj om hvor han kjørte etter jobb. Da han senere fikk spørsmål om dette, svarte han at han var i Porsgrunn.

- Han sa til og med at han hadde vekslet noen ord med en bomvakt. Det var slik politiet kom på sporet av dette vitnet, sier Granmo.

To sentrale vitner

Gamal Hoseins forsvarer er også irritert på at politiet ikke vektlegger to vitneutsagn om at Gry skal være sett gående fra videokiosken etter klokka 16 dagen hun forsvant.

Et vitne, som er kunde i butikken til ekteparet, har forklart at han så Gry ved Odd stadion, bare noen hundre meter fra videoforretningen. Politiet ønsker ikke å kommentere denne vitneopplysningen, men sier kun at de ikke stoler på Gamals forklaring om at hans kone forlot butikken.

Granmo sier at forholdet til politiet er helt flott, men at etterforskningen vil bli nøye gjennomgått.

- Dersom det ender med en tiltale mot Gamal Hosein, utelukker jeg ikke å knytte til meg en privat etterforsker, sier Granmo.

Han er likevel nøye med å understreke at dette ikke er vurdert, og at det ikke vil skje før etter at politiets etterforskning er over.

HJEMMET:Etterforskere startet i dag grundigere undersøkelser av hjemmet til Gry og Gamal Hosein