Tøffest i klassen

Gerd-Liv Valla ga ingen innrømmelser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LOs leder virket tilkjempet rolig da hun innledet sin 15 minutters redegjørelse for hvorfor hun trekker seg. Stemmen brast riktignok et kort øyeblikk da hun ba oss innse at hun ikke kan ha reagert negativt på Ingunn Yssens graviditet. - Jeg er mor sjøl, jeg har en datter, sa Valla og famlet et sekund.

Dagbladet.no grep sjansen til å kalle LO-lederen \'gråtkvalt\', men det var en lite dekkende karakteristikk av hvordan hun håndterte det historiske øyeblikket.

Valla var tvert imot fast, nesten hard. Hun angrep granskingsutvalget, og kalte prosessen et overgrep mot hennes rettssikkerhet. Hun mener utvalget oppmuntret til sladder gjennom anonymiserte vitneavhør og en tipstelefon, ordninger som trolig kom i stand for å sikre at LOs ansatte og tillitsvalgte skulle våge å snakke åpent om Vallas lederstil.

Hvis utvalget var en domstol, ville hun anket kjennelsen, sa hun. Valla anklaget krefter som står LO fjernt for å ha sådd splid i landsorganisasjonen, og tenker vel først og fremst på VG. Hun mener å kunne tilbakevise alle anklager fra Ingunn Yssen, og har ikke gjort en eneste feil. Slett ikke brutt arbeidsmiljøloven.

Slik bekreftet Valla igjen at hun er klassens tøffeste. Jeg tror det var klokt. LOs venstrefløy har lidd et lite nederlag med hennes avgang. Men det er skapt av Vallas stil, ikke av politikken hennes. Og når hun ikke viker en tomme, forsvarer hun sitt ettermæle i store deler av organisasjonen og samtidig kampviljen på LOs såkalte venstrefløy.

Så får heller de fintfølende rynke på nesa.

Tøffest i klassen