- Tøffeste jeg har vært igjennom

Senterpartiet kunne ikke fortsatt i regjering uten å levere resultater til kommunene og bøndene nå. Det gjør Sp-leder Åslaug Haga klart overfor Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Åslaug Haga avviser på det sterkeste at hun og hennes partifeller har drevet krisemaksimering og spill for å få gjennom viljen sin, slik en del Ap-folk og SV-ere ha anklaget dem for.

- Vi konstruerte definitivt ikke noen krise. Dette var ramme alvor. Hvis det skal være noen mening for Sp å sitte i regjeringen framover, var vi avhengig av å få resultater nå. Vi har aldri før vært så nær Sps smertepunkter, sier Haga.

Nær regjeringskrise

Vi treffer henne på kontoret noen timer etter at staten har lagt fram tilbudet til bøndene, flere dager på overtid.

Hun ber om kaffe for å holde seg våken. Det har gått i ett de siste dagene.

Hun startet uka med fire kampsaker på gule lapper. Plutselig sto landet overfor en mulig regjeringskrise. Sp-leder og olje- og energiminister Åslaug Haga visste at hun når uka var omme, måtte ha resultater på de fire punktene:

Det var inntektssystem og rammer for kommunene, det var landbruk, det var et par saker i revidert nasjonalbudsjett hun ikke vil snakke nærmere om nå.

- Det har vært tøffe tak. Saken er at på denne tida av året kommer x det alltid to meget viktige saker for Senterpartiet. Mai er sånn sett en viktigere måned for oss enn oktober, da statsbudsjettet legges fram. For det er nå rammene for kommunene legges, og det er tida for landbruksoppgjøret. I år var Sp helt avhengig av å levere på disse områdene. Kommunene hadde et knallgodt år i 2006. Men på grunn av lønns- og kostnads8utvikling har vi ikke fått den effekten av pengene de siste som vi skulle hatt. Vår kommunesatsing har bleknet. Kommunene står ikke lenger og skinner. Og det går djupt inn på meg når kommunene må kutte. For vi gikk til valg på løfter om lokal velferd. Vi måtte vise at vi som parti er til å stole på, sier Haga til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer