Tøfler av døde dyr: - Bare sykt

36 år gamle Tara lager krukker, tøfler og andre gjenstander av døde dyr. Det skaper blandede følelser.

VEKKER OPPSIKT: Disse døde-vaskebjørn-tøflene tar Internett med storm. Men ikke alle er like begeistret.. Foto: Ambienoise.
VEKKER OPPSIKT: Disse døde-vaskebjørn-tøflene tar Internett med storm. Men ikke alle er like begeistret.. Foto: Ambienoise. Vis mer
Publisert

Noen liker tresko, andre liker «Birkenstocks» - og enkelte trer like gjerne tottelottene inn i et par døde vaskebjørner når det er golvkaldt.

36 år gamle Tara Dactyl fra California, USA har stoppet ut dyr i en årrekke. Hun lager tøfler, lamper, bordpynt og mer på bestilling.

- Jeg har solgt over 1200 tøfler siden jeg startet. Jeg gir døde dyr nytt liv, sier hun til Dagbladet.

Den særs kreative 36-åringen får både ris og ros for det som startet som en spesiell hobby - og som nå har blitt et levebrød.

Døde dyr for alle pengene

Dactyl begynte å utforske utstopping av dyr i 2015. På det tidspunktet jobbet hun som dyresykepleier, og underviste i veterinærmedisin til andre kommende dyresykepleiere, forteller hun til Dagbladet.

En dag hun viste studentene hvordan man skulle obdusere dyr, fikk hun flere kommentarer på hvordan hun flådde av pelsen.

- Flere kolleger påpekte mitt glimrende arbeid. De sa jeg burde prøve meg på taksidermi - noe jeg gjorde. Jeg har ikke sett meg tilbake siden, sier Dactyl svært engasjert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer