Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Tøft å ta opp problemet

- Det er tøft at noen tør ta opp dette problemet. Vi trenger en debatt om hvorfor flere og flere kvier seg for å engasjere seg i politikken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det sier moromann, og tidligere kommunestyrerepresentant for Venstre i Stavanger, Per Inge Torkelsen til Dagbladet. Han kjenner seg godt igjen i Tønsagers beskrivelse.

- Å være lokalpolitiker er en tidkrevende og utakknemlig jobb, som man heller ikke får penger for. Men samtidig må det ikke være slik at folk blir politikere for å tjene penger. Det må ikke bli pengene som driver en. Det er en vanskelig balansegang, mener Torkelsen.
- Jeg har stor respekt for lokalpolitikerne og deres til dels vanskelige arbeidssituasjon. Men prinsipielt tror jeg det bærer galt av sted hvis man skal kreve kompensasjon for biinnekter,

sier Venstres parlamentariske leder, Gunnar Kvassheim.

Han har forståelse for den frustrasjon hans politiker-kollega fra Venstre, Bjørn Tønsager føler, men er samtidig skeptisk til utviklingen mot heltidspolitikere på lokalplan.

- Lokalpolitikk bør kunne utøves på fritida. Vi trenger folkevalgte med engasjement og en genuin interesse for politikk, sier han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!