Trysil-megler Petter Birkrem innrømmer at det tar lenger tid å selge de dyreste hyttene. Foto: Erlend Gjertsen.
Trysil-megler Petter Birkrem innrømmer at det tar lenger tid å selge de dyreste hyttene. Foto: Erlend Gjertsen.Vis mer

Tøft marked for de dyreste luksushyttene

- Når du kommer opp i 10 millioner pluss, er det tungt, sier Trysil-megler Petter Birkrem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Mens folk flokker seg på visninger av hytter til 2-3 millioner kroner, er det svært laber interesse for de største og mest påkostede hyttepalassene. En gjennomgang Finansavisen har gjennomført av de høyest prisede hyttene på Finn viser at mange har overvintret både én og flere sesonger uten at noen kjøpere har meldt seg.

Trysil

- Her i Trysil går salget av hytter opp til 7-8 millioner egentlig veldig greit. Men når du kommer opp i 10 millioner pluss, er det tungt. Det er ingen tvil om det. Det går noen få, men salgene er ikke så lett å close, sier Petter Birkrem, partner i Privatmegleren Ullevål, til Finansavisen.

Han har spesialisert seg på Trysil, og var megler da hytta til den tidligere Formel 1-kjøreren Michael Schumacher ble solgt for rundt 20,9 millioner kroner i fjor – omtrent to millioner under prisantydningen.

Finansavisen kan fortelle at det i skrivende stund er 23 fjellhytter som er annonsert for 10 millioner kroner eller mer på Finn. Tre av dem ligger i Trysil, deriblant de to dyreste.

Hafjell

På Hafjell finner man syv hytter som er priset over den magiske 10-millionersgrensen. Blant dem er en laftehytte med to enheter fra 2009 i Lunnstadbrinken 41. Svein Magnus Enberget i EiendomsMegler 1 på Lillehammer forsøker å få noen til å betale 14,9 millioner kroner for hytta, som først ble annonsert for 25 millioner kroner i oktober 2010.

- Hvordan oppfatter du markedet for de dyreste hyttene?

- Det er ikke store forskjellen fra i fjor. I 2007-08 gikk prisene ned, og det har vært tungt å dra dem opp igjen. Selv blant folk med mye penger er det ikke lenger så stor interesse for å kjøpe de dyreste hyttene, sier Enberget til Finansavisen.

Andre økonominyheter:
River hytte til 28 millioner – bygger kjempehytte til 150 millioner
Valutamegler gamblet på Hellas – har bygget 104 hus