Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tofte: - Ble som det måtte bli

Mannen som pågrep Arne Treholt var ferdig med saken i 1985.

 VERKEN SPENT ELLER OVERRASKET:  Pensjonert politiinspektør Ørnulf Tofte - her fotografert i forbindelse med et bevisopptak i Oslo forhørsrett i 1986 - pågrep Arne Treholt. NTB ARKIVFOTO: BJØRN SIGURDSØN, SCANPIX.
VERKEN SPENT ELLER OVERRASKET: Pensjonert politiinspektør Ørnulf Tofte - her fotografert i forbindelse med et bevisopptak i Oslo forhørsrett i 1986 - pågrep Arne Treholt. NTB ARKIVFOTO: BJØRN SIGURDSØN, SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ørnulf Tofte - mannen som pågrep Arne Treholt - er ikke overrasket over Gjenopptakelseskommisjonens beslutning.

Tofte mener resultatet ble som det måtte bli, ifølge TV 2.

- For øvrig var jeg ferdig med saken da dommen falt i 1985. Uansett hvilke krumspring som har vært gjort siden, så står dommen fast, sier han.

- Vet nøyaktig Tofte var politiinspektør i overvåkingspolitiet da han pågrep Treholt på Fornebu i januar 1984. Senere ledet han avhørene av Treholt.

- Jeg er ikke spent. Jeg vet nøyaktig hva jeg har stått for, sa Tofte (88) til Dagbladet tidligere i dag før Gjenopptakelseskommisjonen kom med sin konklusjon.


Beskyldt for bevisjuks Tofte har blitt beskyldt for å ha vært delaktig i å forfalske det såkalte pengebeviset i saken.

En kilde som tidligere jobbet i Politiets overvåkingstjeneste hevdet i fjor at det var Tofte selv som tok ut pengene i banken som ble brukt i det angivelig oppkonstruerte beviset.

Gjenopptakelseskommisjonen fant imidlertid ikke noe holdepunkt for at bevisene var forfalsket.

(NTB).