Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tog ble stående i tunnel i en time

Passasjerer på Vestfoldbanen ble sittende fast i en time i toget inne i Liertunnelen. Alt ble mørkt, og ingen mobiltelefoner fungerte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et av de to togene i tunnelen fikk motorstopp etter at en høyspentbryter låste seg, og det elektriske anlegget brøt sammen. Alt ble mørkt, og over 200 passasjerer ble stående en halv kilometer inne i tunnelen.

- Etter en stund kom nødlyset på. Personalet på toget fløy fram og tilbake og ga passasjerene motstridende opplysninger underveis. Først fikk vi høre at de ikke fant feilen, deretter fikk vi høre at det snart skulle ordne seg, forteller dagpendler Arild Bull-Gjertsen fra Tønsberg til Dagbladet.no.

Bull-Gjertsen ble over en og en halv time forsinket til jobben i Asker i dag.

Bull-Gjertsen forteller at det var tilløp til kaos inne i togene. Passasjerer som skulle videre med flytoget til Gardermoen, fikk beskjed om at det ville bli holdt igjen et togsett i Asker. Da passasjerene endelig var i Asker, hadde flytoget gått.

Ferie forsinket

Sissel Frellumstad fra Holmestrand skulle på ferie med familien til Nord-Norge og mistet flyet til Bodø klokka 10.30. Dermed mister de også Hurtigruta, som de skulle ta fra Bodø klokka 15.00.

- Vi trodde vi skulle være smarte og la bilen stå hjemme. Selv om vi jo har hørt om alle forsinkelsene på Vestfoldbanen, krysset vi fingrene for at dette ikke skulle hende oss akkurat i dag. Men så skjedde altså dette, sier en oppgitt Frellumstad til Dagbladet.no.

Det betyr et hun, mannen og barna på 10 og 13 må belage seg på hotelldøgn i Bodø og ekstrautgifter for et ekstra døgn med leiebil.

- Udramatisk

Informasjonssjef Jan Erik Kregnes i NSB sier at situasjonen inne i togene var under full kontroll:

- En udramatisk hendelse. Vi beklager at passasjerene ble utsatt for dette, men det skjer av og til at det oppstår en teknisk feil på et tog, sier Kregnes.

At det blir litt ventetid, må man bare regne med, mener han. Men Kregnes kan ha gode nyheter til Frellumstad:

- Blir toget forsinket i mer enn en time, dekker NSB ekstrautgifter til hotell og ekstra transport.

Lite informasjon

Frellumstad er, i likhet med dagpendler Bull-Gjertsen, skuffet over den dårlige informasjonen underveis.

- Først fikk vi høre at vi skulle komme oss fram til Asker, men så slapp de plutselig toget tilbake inn i tunnelen igjen. Resultatet var at ingen mobiltelefoner fungerte inne i tunnelen, sier hun.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media