Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tog braste inn i bil

En mann i 20-åra ble lettere skadd etter å ha blitt påkjørt av Gjøvik-banen. Jernbaneverket undersøker nå om bomsystemet har sviktet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet i Vestoppland fikk melding om ulykken klokka 14.44 i ettermiddag. Det sørgående toget på vei fra Gjøvik til Oslo hadde kjørt rett inn i en bil som sto på planovergangen på Raufoss.

- En mann i 20-åra satt alene i bilen. Han ble lettere skadd, sier operasjonsleder Jan Larstuen ved Vestoppland politidistrikt til Dagbladet.no.

- Vi fikk melding om at bomsystemet på planovergangen ikke fungerte, og at bilen derfor kunne krysse planovergangen. Toget traff bilens bakpart mens bilen sto på skinneovergangen, sier Larstuen.

Gransker bommen

Jernbaneverkets uhellskommisjon er rutinemessig varslet om ulykken, og har dratt til Raufoss for å undersøke bomsystemet og forholdene rundt ulykken.

- Det er tidlig å si noe om årsaken. Vi undersøker dette utover kvelden, sier Jernbaneverkets vakthavende informasjonssjef Olav Nordli til Dagbladet.no.

Ifølge Nordli er planovergangen på stedet sikret med såkalt helbomanlegg, som varsler med både lyd og røde signaler når bommen går ned før et tog nærmer seg. Dersom systemet skulle henge seg opp, eller av andre grunner komme ut av funksjon, skal togførere bli varslet av lyssignal før de ankommer planovergangen.

Var bomsystemet ute av funksjon, ettersom bilen sto på skinnene da toget kom?

- Det er for tidlig å si, sier Olav Nordli.

Jernbaneverket kan heller ikke opplyse om føreren av ulykkestoget fikk noe slags varsel om at bomsystemet ikke fungerte i forkant av kollisjonen.

  • På grunn av ulykken er kjørestrømmen mellom Gjøvik og Eina stasjon kuttet. Passasjerer på Gjøvikbanen må i stedet ta buss på denne strekningen.
PÅKJØRT AV TOGET:</B> Til alt hell slapp bilføreren unna med bare lettere skader.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media