Tog eksploderte - 200 fryktes drept

Katastrofen i Iran skjedde mens brannmannskap forsøkte å slukke en brann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Brannmannskap skal ha forsøkt å slukke en brann om bord, da toget plutselig eksploderte, melder BBC News Online. Tovognene sporet av nordøst i Iran. Ifølge Vahid Barachi, ble hele fem landsbyer ødelagt i eksplosjonen. Han tror omfanget av ulykken er mye større enn det ser ut for øyeblikket. Tallet på døde varierer kraftig, fra 50 - 200.

Ifølge AFP er det meldt om 200 døde - og iranske myndigheter frykter at dødstallene vil stige kraftig.

- Vognene begynte å eksplodere én etter én, sier journalist Shirzad Bozorgmehr til CNN. Han opplyser at det er fare for at flere av vognene kan eksplodere.

Redningsarbeiderne arbeider på spreng for å frakte over 350 skadde til sykehus i Neyshabur og Mashhad.

Vognene var lastet med bensin, svovel og kunstgjødsel, og skal ha løsnet og kommet ut av kontroll før de sporet av i nærheten av byen Neyshabour.

Reuters melder at det skal ha vært 51 vogner som var involvert. Ifølge AFP ble det målt et jordskjelv tilsvarende 3,6 på Richters skala samtidig som eksplosjonen inntraff, melder Sky News.

Den voldsomme eksplosjonen kunne høres i byen Mashhad, som ligger 7,5 mil unna ulykkesstedet. Vinduer ble sprengt ut i en radius på 10 kilometer. Flere brannfolk er omkommet i redningsarbeidet.

- Noen av brannfolkene som dro dit har brent i hjel, sier Vahid Barakchi, lederen for katastrofeberedskapen i Khorasan melder NTB.

<B>EKSPLODERTE:</B> Toget eksploderte. Rundt 200 mennesker skal ha omkommet.
<B>TOG:</B> Togene sporet av og eksploderte.