Tog evakuert etter funn av bombetrussel

Sarpsborg stasjon er avsperret etter at det ble funnet en skriftlig trussel på et passasjertog.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Passasjertoget som befant seg på Sarpsborg stasjon ble grundig undersøkt av hundepatruljer fra bombegruppa ved Oslo politistasjon. De kunne konstatere ved 19-tiden i kveld at dette var falsk alarm.

Heidi Haugen var på vei fra Oslo til Halden da hun fant lappen på en av togets toaletter.

- Det er en bombe på toget. Mange uskyldige kommer til å dø den 06.08.2004, hvis ikke trusselen mot Al Qaida blir stoppet, var ifølge Haugen teksten som stod på lappen.

Hun lot den ligge og fikk kontakt med en konduktør som ringte politiet.

Uten dramatikk

Passasjertoget fortsatte å kjøre i 20 minutter fra lappen ble oppdaget og ble først evakuert på Sarpsborg stasjon.

- Når vi kom til Sarpsborg ble det sagt over høyttaleranlegget at alle måtte gå av. Men like før de åpnet dørene ble det gitt en ny beskjed om at det var bombetrussel rettet mot toget og det var derfor alle måtte forlate toget umiddelbart, sa 26-åringen på telefon med Dagbladet.no.

Til tross for noe forvirring skal evakueringen ha gått rolig for seg.

- Jeg synes det var litt ekkelt siden jeg først tenkte at dette var kun en spøk. Så ble jeg redd når konduktøren ringte politiet fordi jeg forstod alvoret i situasjonen. Det var ekstra guffent å måtte sitte på toget i 15 minutter og vite at det kunne være en bombe der, sa Hauge som valgte å fortsette reisen med bil.

Store forsinkelser

Ifølge NSBs pressetalsmann Preben Clausen er det god grunn til å tro at det var mange mennesker på toget, siden det er fredag ettermiddag.

- Bombetrussel er ikke noe nytt verken på stasjonen eller på toget og vi har gode rutiner på hvordan vi skal håndtere dette, sier Clausen til Dagbladet.no

Trafikken skal nå gå som normalt.

Politiet er fortsatt interessert i å komme i kontakt med de som vet noe mer om trusselbrevet som ble lagt igjen i doskålen.

- Skulle det være slik at noen hadde skrevet lappen for moro skyld, hadde det vært veldig fint hvis de forteller det til oss, sa Tonny Gerdrup ved Østfold politistasjon.