Et tog og Nationaltheatret stasjon ble evakuert etter røykutvikling i natt. Foto: Svein Gustav Wilhelmsen
Et tog og Nationaltheatret stasjon ble evakuert etter røykutvikling i natt. Foto: Svein Gustav Wilhelmsen Vis mer

Tog evakuert etter røykutvikling ved Nationaltheatret

Togkaos i morgenrushet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det ligger an til storkaos i morgenrushet i dag, med full stans i togtrafikken mellom Oslo S og Nationaltheatret.

Kjøreledninger er revet ned på tre forskjellige steder, ved Nationaltheatret, på Skøyen og i Oslotunnelen, melder NTB. Dette førte til strømbrudd og røykutvikling.

nsb.no melder Jernbaneverket nå at det er full stans i trafikken mellom Oslo S og Nationaltheatret, og umulig å skaffe nok busser på mandag morgen. De anbefaler kunder om «å finne andre transportmidler til Oslo».

Pressevakt Arvid Bårdstu i Jernbaneverket sier til Dagbladet.no at det kan ta mange timer før trafikken går som normalt.

- Dette er triste greier. Vi oppfordrer at de som har muligheten til det finner alternativer måter å komme inn til Oslo i dag. Det krever så vanvittig mange busser, så det vil skorte på kapasiteten, sier Bårdstu.

Flytoget.no opplyser at det kjøres buss for tog mellom Skøyen og Gardermoen.

Evakuerte tog
Et femtitalls personer ble i natt evakuert av et flytog på vei inn til Oslo S, etter strømbrudd som følge av at en kjøreledning hadde falt ned.

- Det var et flytog på vei inn til perrongen. Personene er tatt inn til Oslo S, brigadeleder Henrik Francke ved Oslo brann- og redningsetat til Dagbladet.

Brannvesenet fikk melding om hendelsen klokka halv ett, opplyser Francke. Først kvart på to ble passasjerene evakuert fra flytoget.

- De sto i påvente av at strømmen eventuelt skulle komme tilbake. Man avventer før man tar folk ut i skinnegangen, sier brigadelederen.

I tillegg ble et mindre antall personer evakuert fra et tog som sto fast i en tunnel ved Nationaltheatret, etter strømstans og røykutvikling ved stasjonen.

- En kjøreledning hadde falt ned på Oslo S. Denne forårsaket røykutvikling i en trafo på Nationaltheatret. Et tog ble stående fast inni tunnelen på grunn av strømstans, og vi bidro med å evakuere tre personer, sier Henrik Francke.

Nationaltheatret stasjon ble også evakuert som følge av røykutviklinga. Ingen personer ble skadet.

Problemer i morgenrushet
Problemene på Oslo S søndag ettermiddag og kveld kan bety kaos i morgenrushet. Strekningen mellom Nationaltheatret og Oslo S er foreløpig stengt for trafikk.

Dette fører til at alle spor mellom Oslo S og Nationaltheatret er uten strøm. Selv om Jernbaneverket kalte inn ekstramannskaper for å få orden på problemene i løpet av natten, vil en rekke togavganger innstilles mandag morgen, og store forsinkelser må påregnes. Det gjelder både lokaltog samt tog fra Lillehammer, Bergen, Kristiansand og Stockholm.

Det arbeides med å skaffe alternativ transport til de fleste avgangene. Etter at signalproblemer på Oslo S søndag ettermiddag førte til full stopp i togtrafikken, ble det nye problemer rett før midnatt.

- Rundt kvart på midnatt falt en del av kjøreledningene ned på selve Oslo S, og dette fikk selvsagt følger for en del lokaltog som fortsatt gikk fram til rundt klokken ett, opplyser pressevakt Arvid Bårdstu i Jernbaneverket til NTB.

En del lokaltog som skulle gått fra Oslo S etter midnatt, ble innstilt som følge av strømstansen.

- Vi måtte ta ned strømmen på hele stasjonen siden det var usikkert hvor problemet lå, sier Bårdstu til NTB. 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer