Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tog fullastet med olje står i brann i Alabama

Ingen kom til skade, men store verdier gikk tapt da et togsett med tankvogner sporet av og begynte å brenne i den amerikanske delstaten Alabama fredag.

EKSPLOSIVT: Et togsett fullastet med råolje sporet av i Alabama i USA. Ingen ble skadet i den eksplosive brannen. Foto: AP Photo/ ABC 33/40, Bill Castle
EKSPLOSIVT: Et togsett fullastet med råolje sporet av i Alabama i USA. Ingen ble skadet i den eksplosive brannen. Foto: AP Photo/ ABC 33/40, Bill Castle Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De 90 vognene i togsettet var fullastet med råolje på vei fra Mississippi til et raffineri i Florida da ulykken skjedde. 20 av vognene sporet av, og en eksplosiv brann fulgte.

Varmeutviklingen på ulykkesstedet er så høy at brannmannskapene har besluttet å la oljen brenne opp, noe som vil ta minst et døgn.

Fredagens togulykke er en av de mest dramatiske i sitt slag i USA og vil trolig føre til fornyet debatt om oljetransport med tog.

I sommer omkom 47 mennesker da et godstog med olje i lasten sporet av og dundret inn på et stasjonsområde i Lac-Megantic i Canada.

(NTB)