Tog-kapasiteten sprengt

Togkapasiteten i Sør-Norge er sprengt etter at all ruteflytrafikk i Sør-Norge ble innstilt fredag morgen som følge av at grupper av flygeledere er tatt ut i streik. Nor-Way Bussekspress har satt inn ekstrabusser og garanterer at alle passasjerer får plass.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NSBs sentralbord for billettbestilling brøt sammen etter at 14.356 personer forsøkte å bestille tog-billetter. NSB klarte bare å betjene om lag 5.000 innringere. Informasjonskonsulent Mia Brambani sier at NSB ikke har kapasitet til å ta i mot så mange billettbestillinger på telefon.

Rushet begynte torsdag kveld. Men ikke alle fikk plass på togene, og folk som skal reise i helgen må se etter andre alternativer enn NSB.

Fulle tog

- Fredag er togene stort sett fulle, og for resten av helgen er det bare få plasser igjen på langdistansetogene. Bestilte billetter må hentes en dag i forveien, og uavhentede billetter blir lagt ut for salg. Dermed har folk en mulighet til å sikre seg billetter i siste liten, sier Brambani til NTB.

Fordi sentralbordet for billettbestilling brøt sammen, måtte henvende seg til nærmeste stasjon for å få bestilt billetter.

Til tross for enorm pågang har ikke NSB noen planer om å sette inn ekstra tog. Årsaken er enkel: NSB har ikke ekstra materiell som kan tas i bruk.

Ekstra busser

Ekstra materiell har derimot Nor-Way Bussekspress, som satte inn flere busser på de avganger hvor det var behov.

- Vi garanterer at samtlige som skal reise med våre busser innen Norden får plass, sier assisterende direktør Ådne Svendsen til NTB.

- Jeg er svært glad for at streiken blant bussjåførene er over. Hvis ikke hadde Norge stoppet helt opp, sier Svendsen.