Kongsvinger:

Tog kjørte på bil - én skadd

Føreren av bilen behandles som kritisk skadd. Ifølge politiet skal bilen ha blitt skjøvet over 100 meter.

Et tog har kjørt på en bil på en planovergang i Kongsvinger i Innlandet. Reporter: Oda Ording. Video: Amalie Bernhus Årtun Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KONGSVINGER/OSLO (Dagbladet): Et tog har kjørt på en bil på en planovergang i Kongsvinger i Innlandet, melder politiet på Twitter.

Føreren av bilen er skadd og satt lenge fastklemt, men like før klokka 11.45 opplyste operasjonsleder Sidsel Svarstad at vedkommende var frigjort og tatt hånd om av luftambulansen.

En drøy halvtime senere opplyste politiets innsatsleder på stedet, Kjetil Bekken, at skadegraden er ukjent, men at mannen behandles som kritisk skadd.

Pårørende er varslet.

Ifølge Dagbladets journalist på stedet har bilen blitt skjøvet mellom 100 og 150 meter. Bilen er totalskadet.

- Bilen og toget står fortsatt der, og politifolk og andre jobber på stedet. Det er snakk om et arbeidstog som er kanskje 20 meter langt, forteller Dagbladets journalist.

Den aktuelle veien er en liten grusvei, og det er ikke bom på jernbarneovergangen.

Politiet fikk melding om påkjørselen klokka 10.38. Nødetatene ankom stedet klokka 10.45.

VRAK: Bilen er totalskadet etter at toget skjøv rundt 100 til 150 meter langs jernbanespora. Foto: Amalie Bernhus Årtun / Dagbladet
VRAK: Bilen er totalskadet etter at toget skjøv rundt 100 til 150 meter langs jernbanespora. Foto: Amalie Bernhus Årtun / Dagbladet Vis mer

Klarte ikke å stoppe

- Det som er på det rene er at det kom en personbil kjørende på en usikret planovergang. Det skal ha kommet er arbeidstog fra Bane Nor. Toget har sett personbilen, men klarte ikke å stanse, og det medførte at toget kjørte på personbilen, forteller innsatsleder i politiet på stedet, Kjetil Bekken, til Dagbladet.

Bekken sier at de ansatte om bord på toget nå blir ivaretatt av arbeidsgiver.

Han forteller at fører av personbilen ble sittende fastklemt, og at han senere ble frigjort av brann og redning, og så tatt hånd om av helse.

- Han har noen skader. Det er kritisk skadeomfang på fører, og han blir nå behandlet på Ullevål sykehus, forteller innsatslederen.

Avhører vitner

Klokka 12.15 jobbet politiet og flere andre etater på ulykkesstedet. Også Statens Havarikommisjon har arbeidet på stedet.

- Nå blir alle på toget avhørt, og hvis det var vitner blir disse også det, sier operasjonsleder Sidsel Svarstad til Dagbladet.

Svarstad forteller at personen i den aktuelle bilen var en mann i 80-åra, og at politiet ikke vet foranledningen for ulykken.

STENGT: Togtrafikken på stedet er stengt som følge av sammenstøtet. Foto: Oda Ording / Dagbladet
STENGT: Togtrafikken på stedet er stengt som følge av sammenstøtet. Foto: Oda Ording / Dagbladet Vis mer

Togstrekningen stengt

BaneNor bekrefter overfor Dagbladet at de er kjent med hendelsen, men viser til politiet for øvrige spørsmål.

Vys kommunikasjonssjef, Åge-Christoffer Lundeby, sier til Dagbladet at togstrekningen er stengt mellom Skarnes og Kongsvinger.

- Dette er et arbeidstog som ikke tilhører Vy, sier han.

Ulykken skal ha skjedd i lav hastighet, opplyser politiet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer