Tog kjørte på rødt - normal trafikk igjen fra 13-tiden

Sporvekslene i Oslo-tunnelen er fikset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Togtrafikken gjennom Oslo S. vil gå i rute igjen fra 13-tiden i dag.

Problemene i Oslo-tunnelen var fikset ved 12-tiden, og det tar en time før togene er i rute, opplyser pressevakt Thor Erik Skarpen i Jernbaneverket til Dagbladet.

Kjørte på rødt - Noen sporveksler ble ødelagt da et tog kjørte på rødt klokka 08.36. Dermed ble også signalanlegget satt ut av drift, men det er også fikset. Vi kjenner ikke grunnen til at toget kjørte på rødt, sier Skarpen til Dagbladet.

Ingen tog kunnei morges kjøre gjennom Oslo S, noe som forårsaker store problemer i morgentrafikken. Blant annet er det nå ingen togtrafikk til eller fra Nationalteatret stasjon.

- Vi får ikke kjørt tog gjennom Oslo-tunnelen. Togene fra Lillestrøm og Østfoldbanen stopper på Oslo S, mens tog fra Vestfoldbanen må stoppe på Skøyen, opplyser kommunikasjonsrådgiver Erik Lødding i NSB til Dagbladet.

Jernbaneverket opplyser at trafikken gjennom tunnelen ble stoppet fordi flere sporveksler kan være skadet.

- Klokka 08.36 kjørte et tog opp et par sporveksler, noe som førte til at vi måtte stenge tunnelen. Vi vet mer om hvor lang tid dette vil ta når vi har sjekket om sporvekslene er skadet, sier pressevakt Thor Erik Skarpen i Jernbanverket.

Han opplyser at den stengte tunnelen gjør at det ikke blir plass til alle togene på Oslo S og Skøyen fortløpende.

- Det blir forsinkelser, siden det må stokkes om litt. De som sitter på tog akkurat nå må nok ha litt tålmodighet, sier Skarpen i 09.15-tida.

Det er ennå uklart hvor lang tid det kan ta før togene er i trafikk som normalt igjen.

NSB opplyser på sine nettsider at de jobber med å skaffe busser på de aktuelle lokal- og regiontogstrekningene.