LOKFØRER OMKOM:  Mobilkrana var på skinnegangen i bakgrunnen ved ambulansen da toget kom. Fronten på lokomitivet er pulverisert. Foto: BRAM VAN DE BIEZEN, ANP/NTB Scanpix.
LOKFØRER OMKOM: Mobilkrana var på skinnegangen i bakgrunnen ved ambulansen da toget kom. Fronten på lokomitivet er pulverisert. Foto: BRAM VAN DE BIEZEN, ANP/NTB Scanpix.Vis mer

Tog kolliderte med mobilkran - lokfører omkom i Nederland

Kranbilfører pågrepet - to passasjerer på sykehus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lokomotivføreren mistet livet da et tog kolliderte med en mobilkran og sporet av ved Dalfsen i Nederland ved 08.45-tiden tirsdag morgen, skriver avisa De Telegraaf.

Ifølge det nederlandske kringkastingsselskapet NOS var mobilkrana i ferd med å krysse skinnegangen da toget kom.

Fører av kranbilen er pågrepet av politiet i forbindelse med etterforskningen.
 
Ved 10.30-tiden melder lokale helsemyndigheter om 10 skadde.

Ved 15-tiden skriver nederlandske at to av passasjerene fortsatt ligger på syjkehus, men at ingen av dem er alvorlig skadd.

De første opplysningene fra ulykkesstedet gikk ut på minst to omkomne.

Dalfsen ligger 120 kilometer øst for Amsterdam på jernbanestrekningen mellom Zwolle og Emmen

Det var et passasjertog fra Arriva, et datterselskap av Deutsche Bahn, som kolliderte og sporet av på vei inn på stasjonen.

Togsettet ble slynget ut på et jorde.

Bilder i lokale medier viser av fronten på lokomotivet er helt knust.

Et øyenvitne forteller til AP at han har sett 14 passasjerer, mange av dem med kuttskader. Han var selv med på å dra ut fem passasjerer fra det kantrede togsettet, som hadde fire passasjervogner.

 KNUST FRONT:  Lokomotivføreren omkom etter kollisjonen med en mobilkran på skinnegangen tirsdag morgen. Foto: VINCENT JANNINK, EPA/NTB Scanpix.
KNUST FRONT: Lokomotivføreren omkom etter kollisjonen med en mobilkran på skinnegangen tirsdag morgen. Foto: VINCENT JANNINK, EPA/NTB Scanpix. Vis mer