KJØRTE INN I KJØKKENET: En kvinne ble hardt skadd da et tog sporet av og traff et bolighus i Sverige. Foto: Christian Örnberg/Expressen
KJØRTE INN I KJØKKENET: En kvinne ble hardt skadd da et tog sporet av og traff et bolighus i Sverige. Foto: Christian Örnberg/ExpressenVis mer

Tog krasjet i bolighus i Sverige

Kjørte rett inn i kjøkkenet. En kvinne hardt skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et tog uten passasjerer sporet like etter klokken tre i natt av og kjørte inn i kjøkkenet på et bolighus i Saltsjöbadan ved Stockholm i Sverige. Fem personer befant seg inne i bygningen da ulykken fant sted, melder Expressen.

- De lå og sov, og våknet av et smell. Det er naturlig nok veldig sjokkert, sier innsatsleder for politiet, Charlotte Bengtsson, til avisa.

Marie Herrey var en av dem som våknet av den voldsomme krasjen.

- Vi våknet av et høyt smell. Dette er fryktelig, sier hun.

En kvinne, som ble liggende fastklemt, betegnes som alvorlig skadd, etter at redningsmannskaper lyktes i å få henne ut ved sekstida.

- Vi flyr henne til Karolinska [sykehuset], sier en helsearbeider på steedt.

Årsaken til avsporingen er fortsatt uklar. Mens politiet sier de «arbeider etter ulike teorier», gir kollektivselskapet Storstockholms lokaltrafik (SL) utrykk for at toget ikke burde vært på den aktuelle strekningen ved tidspunktet.

- Togene skal ikke være ute og kjøre så sent. Vi utreder det som har skjedd, sier presseansvarlig Fredrik Cavalli-Björkman.

De Storstockholms Lokaltrafik (SL) bekrefter at det ikke var noen passasjerer om bord toget.

- Det er ingen tog som går i [ordinær] linjetrafikk på denne tida, så ingen reisende befant seg om bord, sier presseansvarlig Fredrik Cavalli-Björkman til Aftonbladet.

AVSPORING: Årsaken til ulykken er ikke kjent.  Foto: Christian Örnberg/Expressen
AVSPORING: Årsaken til ulykken er ikke kjent. Foto: Christian Örnberg/Expressen Vis mer