Stengt: Alle tog mellom Asker og Drammen er innstilt på grunn av fare for utglidning av masse. I bakgrunnen ser man hovedsporet, mens i forgrunnen er sidesporet. Foto: Bane NOR
Stengt: Alle tog mellom Asker og Drammen er innstilt på grunn av fare for utglidning av masse. I bakgrunnen ser man hovedsporet, mens i forgrunnen er sidesporet. Foto: Bane NORVis mer

Tog mellom Drammen og Brakerøya innstilles ut torsdag

Strekningen er stengt etter ras.

Alle tog mellom Drammen og Brakerøya er innstilt på grunn av ras onsdag ettermiddag. Togene har vært innstilt siden 16.30.

Twitter skrev Bane NOR at Drammenbanen er stengt grunnet fare for utglidning av masser. Dette kommer som et resultat av at det er blitt utført arbeid ved sporet på Tangen i Drammen.

- Det har vært en utglidning i nærhet av sporet. Før vi kan avgjøre om togene kan begynne å gå igjen, må det gjøres nærmere vurderinger, sier pressekontakt i Bane NOR, Olav Nordli.

Onsdag kveld forteller Nordli at mye tyder på at strekningen vil holdes stengt fram til i morgen.

- Alt tyder på at morgentrafikken blir rammet, sier han til Dagbladet.

Klokka 22 melder Bane NOR at utbedring av sporene vil pågå hele torsdag, og at videre varighet er uviss.

Slo alarm

Det var i forbindelse med byggingen av et nytt hotell i nærheten av Drammen stasjon at arbeidere oppdaget at massene under sporet kunne bli ustabile.

- Dermed slo de alarm og trafikken ble stoppet, sier Nordli og legger til at eksperter er tilkalt for å vurdere når trafikken kan settes i gang igjen.

Pressesjef i NSB, Åge-Christoffer Lundeby, forteller at de jobber med å sette opp busser.

Lundeby forteller at det er vanskelig å si hvor mange personer som rammes ettersom de ennå ikke vet hvor lang tid det vil ta å rydde opp etter raset.

- Det er jo midt i rushtrafikken, så det gjelder tusenvis av mennesker i hvert fall, sier han til Dagbladet.

Twitter skriver NSB at det vil bli store forsinkelser.