LETER ETTER SKADDE:  Redningsmannskaper ser etter passasjerer i de ødelagte togvognene sør for Norrköping søndag kveld. FOTO: BJÖRN PERSSON, SCANPIX.
LETER ETTER SKADDE: Redningsmannskaper ser etter passasjerer i de ødelagte togvognene sør for Norrköping søndag kveld. FOTO: BJÖRN PERSSON, SCANPIX.Vis mer

Tog mot gravemaskin - 17 skadd i Sverige

Tre alvorlig. Tog med 244 passasjerer kolliderte sør for Norrköping.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Flere personer er alvorlig skadd etter at et passasjertog kolliderte med et kjøretøy utenfor Norrkøping søndag kveld, melder flere svenske aviser.

- 17 personer er fraktet til sykehus, og tre av dem er alvorlig  skadd, opplyser svensk politi ved 22-tiden. Alle fastklemte er tatt ut av vognene.

Toget hadde redusert farten til om lag 100 kilometer i timen da kollisjonen skjedde, melder Dagens Nyheter.

Ifølge Norrköpings Tidning kjørte toget rett inn i en traktor som holdt på med arbeid på toglinjen.

Gravemaskin Det var en stor traktorgraver som jobbet på eller tett ved skinnegangen da sørgående tog kom.

- Det pågår vedlikeholdsarbeid her, og det kan se ut som graveren eller annet utstyr på traktoren har kommet borti toget, sier politiets talsmann Mikael Skoog til nyhetsbyrået TT.

Medarbeidere fra Norrköpings Tidning på ulykkesstedet sier at både lokomotivet og vognene er kraftig maltraktert.  Flere personer sitter fastklemt, de andre er evakuert.

Det var mange unge passasjerer ombord i toget, blant andre en dansk skoleklasse, et jentelag i innebandy og et ungdomslag i håndball.

244 passasjerer Ulykken skjedde ved 19.40-tiden nær den nye pendlertogstasjonen i Kimstad, og toget var på vei sørover fra Norrköping til Linköping.

Det var 244 passasjerer i toget, som dro fra Stockholm klokka 18.45 og hadde Malmö som endestasjon like etter klokka 22.

Lokomotivføreren er i sjokk, og har ikke kunnet forklare seg om ulykken, sier pressetalsmann Tobbe Lundell i det svenske Trafikverket.

Det er uklart hva som har skjedd med føreren av kjøretøyet som var ute på skinnene.

Toget var av typen X2000.

Dagbladet.no kommer med mer.

 LOKOMOTIVET:  Lokomotivet på ulykkestoget har en flenge i den ene siden etter sammenstøtet med gravemaskinen. FOTO: BJÖRN PERSSON, SCANPIX.
LOKOMOTIVET: Lokomotivet på ulykkestoget har en flenge i den ene siden etter sammenstøtet med gravemaskinen. FOTO: BJÖRN PERSSON, SCANPIX. Vis mer