Tog sporet av i Japan

Fire omkomne og flere skadde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Et ekspresstog sporet av i Shonai Cho i den nordlige delen av Japan, melder nyhetsbyrået AP.  

Fire personer er funnet omkommet så langt, mens et tredvetalls personer skal være skadd. Skadene på de passasjerene som befinner seg utenfor togvraket skal ikke være livstruende, men det er usikkert hvordan tilstanden er for de som fremdeles er inne i toget.

Da ulykken skjedde tidligere i dag sporet fem av de seks vognene på toget av. De fleste skadde var passasjerer i de to fremste vognene, opplyste en talsperson for det lokale politiet.

Usikkert passasjerantall

Det var uklart hvor mange personer som hadde vært ombord på toget. Det ble i første omgang opplyst om 30 personer, men tallet på skadde og personer som satt fast i togvraket tydet på at antallet må ha vært høyere.

Ifølge politiet i Yamagata, så hadde det vært advart mot kraftige vinder i området. I de siste dagene har det falt uvanlig mye snø i Japan, og snøstormer har krevd åtte menneskeliv.

Kan ha vært høy fart

Snøfall syntes imidlertid ikke å være ulykkesårsaken. Myndighetene kunne ikke si noe om hvor høy hastighet toget hadde hatt, men lovet at de ville etterforske omstendighetene rundt togavsporingen.

 TO DØDE ETTER TOGAVSPORING: Hittil er det meldt om to omkomne og et tredvetalls skadde etter at et ekspresstog nord for Tokyo sporet av. Foto: Scanpix
TO DØDE ETTER TOGAVSPORING: Hittil er det meldt om to omkomne og et tredvetalls skadde etter at et ekspresstog nord for Tokyo sporet av. Foto: Scanpix Vis mer

Høy fart var trolig årsaken til togulykken 25.april i år. Da ble 107 mennesker drept og flere enn 500 skadd i Amagasaki i det vestlige Japan. Dette var den verste togulykken i Japan siden 1963.