Tog sporet av og traff bergvegg

Én hardt skadd under testkjøring av NSBs nye supertog i Vestfold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Har du informasjon eller bilder? Tips oss på telefon 24 00 00 00, e-post 2400@db.no eller sms/mms 2400.

NYKIRKE/OSLO (Dagbladet): Et testtog fra NSB sporet av mellom Nykirke og Holmestrand i Vestfold like før klokka 11 og traff en bergvegg. Minst én vogn veltet. Alle fem personer om bord er fraktet til sykehus. Fire betegnes som lettere skadd og én hardt.

- Da vi kom fram, fant vi fem personer på åstedet. Alle var i stand til å gå selv, mens én hadde smerter i brystet og ble sendt til Ullevål. De andre ble sendt til Sykehuset i Vestfold, sier innsatsleder Helge Knudsen i Vestfold politidistrikt til Dagbladet.

- Det var ingen som satt fastklemt. Det var ingen skjæring for å få ut noen, og det var heller ikke noe branntilløp, sier innsatsleder Jarle Steinnes i Vestfold interkommunale brannvesen til Dagbladet på stedet. De har nå avsluttet arbeidet på åstedet.

Totalvraket Årsaken til at togsettet, med fem totalt vogner, sporet av i en slak sving, er ikke kjent, og de materielle skadene er enorme etter at toget skrapet langs bergsiden.

- Alle vognene er mer eller mindre skadd. Personmessig kunne det gått mye verre, sier Knudsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer