- Tog stappfullt med flyktninger og migranter har kjørt fra stasjonen i Budapest med kurs mot Østerrike

Etter at politiet trakk seg unna.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et tog med flyktninger og migranter har torsdag formiddag kjørt fra togstasjonen i Budapest med kurs mot Østerrike, melder nyhetsbyrået Reuters.

Tidligere i dag trakk ungarnsk politi seg tilbake fra området rundt Keleti-stasjonen som har vært stengt for flyktninger siden tirsdag. Det førte til kaos på togstasjonen, skriver byrået.

Det er uklart hvorfor politiet trakk seg unna, da de i to døgn konsekvent har nektet flyktningene utreise, skriver Reuters. Omtrent 2 000 har i de to dagene blitt nektet utreise.

LES OGSÅ: En endeløs tragedie utspiller seg på togstasjonen i Budapest.

På grunn av den omstridte Dublin-avtalen, som gjør at flyktningene kun kan søke asyl i landet de først registrerer seg i, har mange tatt seg ulovlig over grensa eller forsøkt å på andre måter unngå registrering i Ungarn.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

De vil til Tyskland, Østerrike eller Sverige, har flyktningene blant annet fortalt til Dagbladet. Tyskland har som Europas første land vraket avtalen, og dermed åpnet for å ta imot syriske flyktninger selv om de ankom et annet land først.

- Vi nekter å dra fra stasjonen. Vi skal stå her og protestere til vi får reise til Berlin, sa en syrer fra Homs til Dagbladet 1. september.