Tog traff gjenstander plassert i sporet

Det skal ha smelt «noe grusomt» da Vestfoldbanen dundret inn i flere store gjenstander i sporet tirsdag kveld. Politiet er ikke i tvil om at de var plassert der, og jakter den eller de ansvarlige.

VESTFOLDBANEN: Politiet undersøker omstendighetene etter at et tog tirsdag kveld kjørte på gjenstander som var lagt på jernbanelinja ved Elveveien mellom Larvik og Sandefjord. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
VESTFOLDBANEN: Politiet undersøker omstendighetene etter at et tog tirsdag kveld kjørte på gjenstander som var lagt på jernbanelinja ved Elveveien mellom Larvik og Sandefjord. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vestfoldbanen ble i en periode stengt mellom Larvik og Sandefjord etter at et tog kjørte inn i store gjenstander lå i sporet. Ingen personer ble skadd.

Det lå blant annet et brannslukningsapparat og betongblokker med armeringsjern i sporet. I tillegg til et brannslukkingsapparat, opplyser pressevakt Harry Korslund i Bane Nor til Dagbladet.

Ifølge Korslund observerte lokføreren en person med hodelykt i området.

- Gjenstander i sporet er forbundet med alvorlige hendelser. Et tog som kommer i full hastighet og som treffer store gjenstander kan føre til avsporing, og til at ting blir kastet av gårde. Dette ser vi absolutt alvorlig på, sier Korslund.

Politiet har rykket ut til stedet med store ressurser og undersøker området, på jakt etter en gjerningsperson.

- Hovedhypotesen er at noen har lagt gjenstandene på toglinja, men med uvisst motiv. En handling som dette kan få alvorlige konsekvenser - man kan ikke kalle dette guttestreker. Vi jobber nå med å finne ut hvem som har lagt det der og hvorfor, sier operasjonsleder Trond-Egil Groth til Dagbladet.

Han opplyser at det smalt «noe grusomt» da toget traff gjenstandene, og at det foreløpig er mørkt og uoversiktlig på stedet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer