Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Togbombe i Sverige

Konduktør fant mistenkelig plastpose.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Konduktøren fant plastposen mens pendlertoget stod på stasjon i Södertalje i Sverige i dag. Etter undersøkelser av bombeeksperter ble det slått fast at det var en skarpladd bombe av plastisk sprengstopp som lå i plastposen, melder aftonbladet. Politiet vet fortsatt ikke om bomben skulle transporteres videre eller brukes på toget.

-  Det eneste som manglet for å utløse bomben var en utløsermekanisme, som for eksempel batteri eller en klokke. Og det er jo sånt man kan gå rundt med i lomma, sier Marie-Louise Nilsson, vakthavende ved politiet i Stockholm.

Hadde bomben hatt utløser, og samtidig ligget i en fastere beholdning, kunne den ha skadet bygninger og mennesker på en avstand av 200 til 300 meter, i følge Nilsson.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling