FULL FYR:  Et togsett står i full fyr på Hallingskeid. Brannen startet i et snøoverbygg, men spredde seg til togsettet som ble stående på grunn av strømbrudd. Foto: Margit Karin Himle
FULL FYR: Et togsett står i full fyr på Hallingskeid. Brannen startet i et snøoverbygg, men spredde seg til togsettet som ble stående på grunn av strømbrudd. Foto: Margit Karin HimleVis mer

Togbrann slo ut Telenor-basestasjon

Teleselskapet sier én basestasjon, og ikke 19 som opprinnelig meldt, er ute av drift.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


OPPDATERT: Telenor opplyser klokken 17.15 at meldingen de sendte ut tidligere i dag om at 19 basestasjoner var nede, er feil.
 
- Bare én basestasjon er berørt av brannen, noe som får helt marginale konsekvenser for dekningen i området. Det er nesten ikke merkbart for kundene. Den opprinnelige informasjonen vi sendte ut var gal. Og fastnettet, såvidt meg bekjent, er ikke berørt, sier informasjonssjef Anders Krokan i Telenor til Dagbladet.

Bjørn Amundsen, driftsdirektør i Telenor til Dagbladet, sier det er umulig å anslå varligheten av problemene.

- Så lenge brannen ikke er slukket er det umulig å komme inn på skadestedet. Da får vi heller ikke skjøtet fiberkabelen, sier han.

Et 200 meter langt snøoverbygg på Hallingskeid og åtte togvogner står i brann. Hellikoptre fra Bergen og Voss forsøker å få kontroll på brannen, i tillegg til brannmannskaper fra Voss.

Ingen er skadd i brannen, og de 257 togpassasjerene er evakuert og på vei til Voss.

Fredagen i pinsehelga, da 3 millioner mobilkunder hadde problemer, slo Telenor ut seg selv. Problemene oppsto da de restartet en av to trafikkservere, opplyste Telenor på en pressekonferanse tidligere i dag.

- Så ikke fint ut Brannmannskapene forsøker nå å hindre at togbrannen sprer seg til stasjonsbygningen.

- Da vi dro fra Hallingskeid stod hele tunneltaket i full fyr. Det så ikke fint ut. Vi så at det også hadde begynt å brenne litt i graset utenfor. Det er noen snøklatter igjen utenfor. Vi får håpe det ikke sprer seg til hyttene nedenfor stasjonen, sier en av passasjerene, Margit Karin Himle, til Dagbladet.
Hun er kommet tilbake til Voss sammen med de andre som måtte evakuere toget.

- Alle de åtte togvognene på Hallingskeid stasjon brenner og er ødelagt av brannen. Det har brent fra øst og helt inn mot stasjonsbygningen som i hovedsak er av mur og stein. Vi håper vi skal klare å redde den, sier informasjonssjef Inge Hjertaas i Jernbaneverket til Dagbladet.