Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Togdører åpnet seg i fart

NSB har hatt problemer med dørene på sine passasjertog. Ved fire tilfeller har dørene åpnet i fart, mens passasjerer sto inntil døra. En passasjer opplevde at bena hans var utenfor vogna da toget suste avgårde langs skinnegangen. Heldigvis ble ingen skadd eller drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sverre Chr. Jarild var en av de som opplevde at døren åpnet seg mens han oppholdt seg like ved. På en reise mellom Ski og Moss satt han i togtrappa og leste avisen sin. Plutselig gikk døren opp og bena hans var et kort øyeblikk utenfor selve togsettet.

- Hadde jeg sittet litt annerledes..., sier han til Aftenposten. En konduktør kom til og fikk lukket døren igjen.

Sjeldenhet sier NSB

Da NSB fikk melding om dør-problemene sine i mars, sjekket de samtlige dører på flere av sine vogner av typen B 5, skriver Sftenposten. Ved to tilfeller var det samme dør som sviktet, mens de andre feilene ble oppdaget på to andre vogner. Enkelte defekte deler ble byttet ut, slik at dørene i framtiden ikke skal åpne seg.

- Vi er klar over at mange passasjerer oppholder seg tett ved dørene i fulle tog. Kundene bør ha i bakhodet at det kan være farlig å lene seg mot en togdør, sier informasjonssjef Birgitte Langballe til Aftenposten.

NSB mener at dører som åpner seg i fart er svært sjeldent, men innrømmer likevel at fire registrerte tilfeller på en måned er spesielt mange.

For bare noen dager siden omkom en 48 år gammel kvinne som falt ut av døra på en ekspressbuss i fart. Etterforskningen har vist at det var en feil på døra som gjorde at den åpnet seg.

(Dagbladet.no)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media