USA:

Togdrama - trodde de var kidnappet

Konduktøren måtte berolige passasjerene.

STORE FORSINKELSER: Toget ble forsinket i mer enn 29 timer, og det skal ha brutt ut panikk om bord. Illustrasjonsfoto: Alex Wong / Getty North America / AFP / NTB
STORE FORSINKELSER: Toget ble forsinket i mer enn 29 timer, og det skal ha brutt ut panikk om bord. Illustrasjonsfoto: Alex Wong / Getty North America / AFP / NTB Vis mer
Publisert

Hundrevis av Amtrak-passasjerer på vei fra Washington til Florida ble tirsdag stående fast i mer enn 29 timer, og flere passasjerer trodde de var kidnappet, skriver ABC News.

Amtrak er et togselskap med forbindelser mellom alle de store byene i USA.

Toget skulle ankommet Sanford i Florida tirsdag klokka 10 lokal tid, men etter at et godstog sporet av, ble det omdirigert.

Det endte med at det ble stående fast i et skogsområde i Denmark i South Carolina.

Og som følge av lang ventetid, ble de ansatte nødt til å ta «timeout», som betyr at de ikke kunne fortsette togreisen på lovlig vis, og måtte vente på nytt mannskap, skriver Washington Post.

TRØBBEL: Slovenske Boris Oravec ble desorientert da han svømte under isen. Video: Instagram/@oravecboris / Dagbladet TV Vis mer

De store forsinkelsene førte til at det brøt ut panikk om bord, og flere ringte politiet.

- Til de av dere som ringer politiet: Vi holder dere ikke som gisler, ble konduktøren nødt til å berolige passasjerene.

- Vi gir dere all informasjon vi har, skal han ha sagt over høyttaleranlegget.

En talsperson for Amtrak, Christina Leeds, har siden sagt i en uttalelse at forsinkelsene ble forårsaket av det avsporede godstoget og at de forsøkte å gi de reisende regelmessige oppdateringer, samt måltider og drikke.

Toget, som fraktet 563 passasjerer og 333 kjøretøy, kom omsider fram til Florida onsdag morgen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer