Togene er i gang igjen

Men du må forvente store forsinkelser. Jernbaneverket legger seg flat.

RASENDE: De NSB-ansatte må belage seg på store mengder frustrerte togpassasjerer. Det jobbes med å sette opp alternativ transport, men dette vil ta en god stund. Foto: Håkon Eikesdal/Dagbladet
RASENDE: De NSB-ansatte må belage seg på store mengder frustrerte togpassasjerer. Det jobbes med å sette opp alternativ transport, men dette vil ta en god stund. Foto: Håkon Eikesdal/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Like etter klokken 1830 ble alle tog i Norge stanset. Det melder NSB selv i en pressemelding. Årsaken er en feil på radiosambandet mellom togene og togledersentralene.

Feilen ble utbedret klokken 21.15. Og et kvarter seinere var togene igang igjen.- Passasjerene må vente seg store forsinkelser og uregelmessigheter i togtidene. Vi beklager på det sterkeste. Jeg har aldri opplevd at alle togene i hele Norge har stanset opp, sier Kjell Bakken, pressevakt i Jernbaneverket, til Dagbladet.

Nå vil Jernbarnevernet gå igjennom hva som kan ha skjedd. Det er de som har ansvar for å kommunikasjonssystemet som brøt sammen.

- Vi vil gjøre en nøye gjennomgang. En slik togstans er ikke akseptabel, sier Bakken.

Uten kommunikasjonssystemet som lå nede tidligere i kveld, er det farlig å kjøre tog, og ikke lov å kjøre tog, opplyser informasjonssjef Preben Colstrup til Dagbladet.

- Dette rammer alle som kjører med tog. Det kan være alt fra 10 000 til 100 000, sier Colstrup.GSM-R-systemet ble tatt i bruk for fem år siden etter en gradvis utbygging. Systemet kom på plass etter Åsta-ulykken, og togene kan ikke kjøre uten at dette fungerer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer