Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Togene går igjen

Skinnegangen undersøkt etter mistenkelig funn

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Litt over klokka 20 i kveld ble all togtrafikk innstilt langs Gardermobanen. Årsaken var at en mistenkelig gjenstand ble observert på strekningen mellom Langeland og Gardermoen, ved innkjøringen til hovedflyplassen.

Etter det Dagbladet får opplyst skal det være snakk om en kasse.

Like over 22.00 i kveld ble toglinjen åpnet igjen for trafikk etter at politiet hadde undersøkt gjenstanden.

- Vi har fått opplyst at alt skal være i orden nå og at det ikke var noen fare knyttet til funnet, sier operativ leder Sverre Høven i Flytoget til Dagbladet.

Det er Jernbaneverket som er ansvarlig for skinnegangen på det norske togrutenettverket og det var jernbanepersonell som meldte fra om gjenstanden 20.08 i kveld.

Gjenstand ved skinnegangen - Gjenstanden ble observert nær skinnegangen, og er av en slik størrelse og art at vi vil at politiet skal sjekke den nærmere. Jeg har ikke flere detaljer om gjenstanden for øyeblikket, opplyste Høven tidligere i kveld.

Passasjerer som allerede var om bord på tog på banen ble satt av ved nærmeste stasjon.

Gardermoen ikke evakuert Informasjonssjef Jo Kobro ved Oslo Lufthavn Gardermoen understreker at Gardermoen ikke er blitt evakuert.

- Politiet driver på og fjerner en bil på avgangsnivået, men det skal ikke dreie seg om en bombetrussel og Gardermoen er ikke evakuert. Væpnet politi holder vakt her, sier Kobro til Dagbladet.

Tidligere i dag ble en rekke kjøretøy stanset ved Gardermoen og undersøkt etter at en bombe gikk av i Regjeringskvartalet i Oslo sentrum.