Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Togene kjører igjen mandag ettermiddag

Rydding på Kongsvingerbanen i helgen.

 KLAR MANDAG:  Trafikken kommer i gang igjen mandag ettermidag etter massiv opprydding på ulykkesstrekningen på Konsgvingerbanen i helgen. FOTO: PETTER GEISNER, REUTERS/SCANPIX.
KLAR MANDAG: Trafikken kommer i gang igjen mandag ettermidag etter massiv opprydding på ulykkesstrekningen på Konsgvingerbanen i helgen. FOTO: PETTER GEISNER, REUTERS/SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
Ulykkesstedet ved Skotterud stasjon der Stockholm-toget sporet av fredag, skal være ryddet og klart for togtrafikk mandag ettermiddag.

- Det gjenstår en del reparasjonsarbeid på sporet og med kjøreledningen som gir strøm til lokomotivet. Men vi tar sikte på at Kongsvingerbanen kan åpnes for trafikk mandag ettermiddag, sier pressevakt Inge Hjertaas i Jernbaneverket til NTB.

Det har blitt arbeidet på spreng natt og dag gjennom hele helgen for å få flyttet passasjervogner og reparert skinnegangen på stedet der Stockholm-toget med 280 passasjerer om bord sporet av fredag ettermiddag.

Begge de to vognene som sporet av, skal nå være flyttet til siden av sporet.

De tre vognene som ble stående på sporet, ble i løpet av helgen tatt inn til Kongsvinger.

Tretthetsbrudd Lokomotivet skal nå fraktes til Sverige.

Årsaken til den dramatiske togavsporingen ved Skotterud stasjon kan være et tretthetsbrudd i det ene hjulsettet eller feil med selve skinnene, mener Havarikommisjonen.

I alt ble om lag 40 passasjerer sendt til sykehus, men ingen ble alvorlig skadd i den dramatiske togavsporingen.

(NTB).

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!