Togene så forsinket at Posten dropper jernbanen

Fikk nok da 10 000 pakker ble forsinket til Vestlandet i dag.

GÅR OVER TIL BILER: Det er nå så mye forsinkelser på jernbanen at Posten går over til lastebiler mange steder i landet. Foto: Morten Holm / Scanpix
GÅR OVER TIL BILER: Det er nå så mye forsinkelser på jernbanen at Posten går over til lastebiler mange steder i landet. Foto: Morten Holm / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||På grunn av togproblemene i vinter, flytter Posten umiddelbart store mengder post fra jernbane til bil i hele landet.

Stopp på Bergensbanen gjorde at nær 10.000 pakker til Vestlandet ble forsinket onsdag.

- Vi beklager sterkt at vi må flytte post og gods fra tog til bil, men hensynet til våre kunder tvinger oss til å iverksette tiltak som sikrer at det kundene sender kommer fram, opplyser Posten.

Forsinkelsene til Bergen onsdag gjør at bedriftspakker, servicepakker og b-post fra nesten hele landet blir et døgn forsinket til områder hvor postnumrene starter med 50 til 54, 56 til 59, 68 og 69.

Hele landet

Selv om forsinkelsene i vinter har vært størst på Bergensbanen og Are-toget gjennom Sverige til Narvik, velger Posten å flytte post fra jernbane til bil i hele landet. Dette gjøres for å trygge leveringen av post. Fra og med denne uken kjøres ekstra biler til Stavanger, Bergen, Trondheim og Nord-Norge.

Tiltakene vil vare inntil framføringskvaliteten på jernbanen er på et akseptabelt nivå.

Ifølge Posten har om lag halvparten av alle tog de har benyttet hittil i år, vært forsinket - de fleste med mer enn en time.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer