Toget delte bilen i to

DROLSUM (Dagbladet.no): De to mennene på 29 og 32 år ble drept momentant da toget traff bilen de satt i på en usikret planovergang i Buskerud. Bilen ble delt i to og tatt med 600 meter av toget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mennene som omkom er fra Vikersund-distriktet. Det var ingen andre mennesker i bilen da ulykken inntraff.

Det var en nabo ved toglinjen ved Drolsum mellom Hønefoss og Vikersund som så ulykken og meldte fra til brannvesenet. Naboen hørte signal fra toget før ulykken skjedde.

Politiet kjenner foreløpig ikke årsaken til at personbilen befant seg på skinnegangen da morgenekspressen fra Oslo til Bergen kom ved 09.30-tida. Lokføreren er avhørt, men politiet vil foreløpig ikke si hva han har fortalt.

Planovergangen på ulykkesstedet er privateid, og var ikke sikret med lyssignal eller bom.

- Toget hadde en fart på 120 kilometer i timen da ulykken skjedde, sier informasjonssjef Kjell Bakken i Jernbaneverket til Dagbladet.no.

Befaring i går

Den private planovergangen er en av 40 i Modum som skal legges ned i løpet av året.

- Det var senest befaring på overgangen i går, sier Bakken.

Det lokale politiet etterforsker ulykken på vanlig måte.

- Politiet er på stedet og sikrer seg vitneopplysninger, sier konstituert Modum-lensmann Nils Torsrud til Dagbladet.no.

Busser fraktet passasjerer som var med toget videre. Strekningen Hønefoss-Hokksund er stengt inntil videre, men vil om ikke lenge bli åpnet for trafikk igjen. I mellomtiden går togene mellom Oslo og Bergen om Roa til Hønefoss, i stedet for om Drammen.

Toget, som består av lokomotiv og ti vogner, ble fjernet fra ulykkesstedet ved 13.20-tida.

Til sammen syv mennesker har omkommet i totalt fire kollisjon med tog på planoverganger det siste halve året. Den største ulykken skjedde i Egersund i februar, da fire ungdommer mistet livet.

- Det har vært flere ulykker på planoverganger i det siste enn det som er normalt. Det er klart at dette er lite hyggelig, sier Bakken.