Toget kjørte med baby

Mor sto igjen på perrongen med bagasjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Marit Thrana (25) hadde tatt toget fra Oslo til Heimdal sør for Trondheim da skrekkhendelsen skjedde. Thrana hadde bagasje, barnesete og andre ting som måtte bæres av toget og ba derfor konduktøren om hjelp når toget ankom stasjonen hennes.

Men konduktøren dukket ikke opp, og Thrana måtte bære alt av toget selv sammen med to amerikanere hun reiste med, skriver Adressa i dag.


Kjørte fra mamma
Da Thrana hadde båret flere ting ut av toget og skulle hente datteren Nora på seks uker, gikk dørene igjen og toget begynte å kjøre. Om bord var datteren Nora. Sammen med babyen var en amerikansk 25-åring fra reisefølget. Han rakk heller ikke å gå av toget før det kjørte.

- Jeg skjønte ikke hva som skjedde. Jeg trodde toget skulle rygge eller noe sånt. I stedet forsvant det med babyen min. Jeg fikk panikk, sier den unge moren til Dagbladet.no.

Heldigvis skulle reisefølget hentes med bil på stasjonen på Heimdal. I stedet bar det i vei mot Trondheim i ekspressfart. Samtidig ringte Thrana til mobiltelefonen sin som lå igjen på toget ved siden av lille Nora og fikk varslet konduktøren.

- Jeg tenker på hva som kunne ha skjedd hvis jeg hadde vært alene, sier Thrana til Adresseavisen.

NSB beklager

Konduktøren har bedt om unnskyldning for tabben. Men småbarnsmoren er ikke fornøyd. Hun vil ta saken opp med NSB. I statsbanene legger informasjonsdirektør Preben Colstrup seg flat og tar ansvar, ettersom konduktøren hadde lovet å hjelpe Trana.

- Det er ingen tvil om at dette er vårt ansvar, sier han til Adressa. Han lover å gå gjennom alle rutiner.

- Det er menneskelig å feile, og konduktøren er fryktelig lei seg, sier han.

I går fikk Thrana blomster på døra og telefon fra NSB. I tillegg ble togbillettene refundert.