Toget taper

GARDERMOEN (Dagbladet): Bilen slår toget i kampen om den nye hovedflyplassen. Bare de som skal til sentrale deler av Oslo, vil finne toget mest attraktivt. For bilistene får det så godt på Gardermoen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Flyplassutbyggerne håper at halvparten av passasjerene kommer på skinner og de andre på asfalt.

Toget skal bruke 19 minutter fra Oslo til flyplassen. Stasjonen ligger bare 50 meter fra terminalbygget. Problemet er å komme til toget. Om du ikke bor ved skinnegangen, må du først buksere med deg bagasjen til buss, trikk, bane eller taxi for å komme til stasjonen. Der venter en ny transportetappe av bagasjen, som jo alltid er tyngre enn planlagt. Men når du først sitter på flytoget, da går det raskt.

Med egen bil kan du kjøre rett fra ditt eget hjem og direkte til det store parkeringshuset som ligger kloss ved terminalbygget på Gardermoen. Da er det bare 50 meter å gå med bagasjen. Hvis du velger en av plassene for langtidsparkering, går det gratis buss helt inn til terminalbygget.

«Nødveier»

Fra Ring 3 i Oslo (Ytre Ringvei) bruker du en halvtime med bil til P-huset. Hvis spesielle omstendigheter på hovedveien skulle skape store forsinkelser, kan trafikken fort omdirigeres til «nødveier».

Dagbladet har vurdert situasjonen for en familie fra Nordstrand i Oslo som skal ut på reise. Bruker de egen bil, kan fire personer kjøre til Gardermoen i løpet av 50 minutter, inkludert tid til å finne P-plass og bussfrakt til terminalbygget. Skal bilen stå der i en uke, er prisen 350 kroner, inkludert buss til og fra terminalbygget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer