PÅ KANTEN AV STUPET:_  En av togvognene står i ettermiddag om lag 50 meter nedenfor skinnegangen, på kanten av et stup mot elva Adige.  FOTO: AFP/SCANPIX.
PÅ KANTEN AV STUPET:_ En av togvognene står i ettermiddag om lag 50 meter nedenfor skinnegangen, på kanten av et stup mot elva Adige. FOTO: AFP/SCANPIX.Vis mer

Toget tatt av ras - elleve døde i Nord-Italia

Minst 20 skadd. Jordskred over skinnene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Ved 13-tiden hadde redningsmannskapene og lokale helsemyndigheter registert 11 omkomne og rundt 20 skadde i den store togulykken i Nord-Italia i formiddag.
Ulykken skjedde utenfor byen Merano i grenseområdet mot Østerrike, den nest største byen i Sør-Tyrol, noen få minutter over klokka 09, da toget sporet av og rullet ned en fjellside.

Skinnegangen på den enkeltsporede ulykkesstrekningen var ny i 2005, og er en av de meste moderne i Italia.
Det var et stort jordskred med stein og leire over skinnene som forårsaket ulykken, melder det italienske nyhetsbyrået ANSA.

Toget raste ut en bratt fjellside og en talsmann for de lokale myndighetene forteller om en svært vanskelig redningsaksjon. mannskapene må ta seg gjennom et område med stor fare for flere setinras.

 KNUST:  Redningsmann ved en knust togvogn. FOTO: AFP/SCANPIX.
KNUST: Redningsmann ved en knust togvogn. FOTO: AFP/SCANPIX. Vis mer

Ifølge ANSA var det to furutrær som stoppet togsettet fra å rase ut i elva Adige.

Mandag morgen er det mange studenter og ukependlere som reiser med dette toget til Bolzano, den største byen i Trentino Alto-regionen.

Toget forlot stasjonen i Mols klokka 08.20 og skulle vært i Merano 09.43.

 BRATT:  Jordskredet begravde også veien under muren og dro med seg to biler. Nede i høyre hjørne en togvogn som stoppet mot et tre. Elva Adige ligger et stup under. FOTO: AFP/SCANPIX.
BRATT: Jordskredet begravde også veien under muren og dro med seg to biler. Nede i høyre hjørne en togvogn som stoppet mot et tre. Elva Adige ligger et stup under. FOTO: AFP/SCANPIX. Vis mer
 LETER I ELVA:  Redningsmannskaper leter i elva Adige etter togpassasjerer som kan ha blitt kastet ut av toget og ned neste bratte skråning mot vannet. FOTO: AFP/SCANPIX.
LETER I ELVA: Redningsmannskaper leter i elva Adige etter togpassasjerer som kan ha blitt kastet ut av toget og ned neste bratte skråning mot vannet. FOTO: AFP/SCANPIX. Vis mer