Corona:

Toget ut av Nord-Korea

Kim Jong-un sendte russiske diplomater ut med dresin.

En uvanlig grensepassering i Nord-Korea har fått mye oppmerksomhet. Foto: Russian Foreign Ministry / Facebook / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Som så mange andre regler, er også coronarestriksjoner strenge i landet ledet av Kim Jong-un. En av konsekvensene er at nesten alle former for kollektivtransport har blitt stengt for å unngå smittespredning.

En lang reise

Siden utbruddet av coronavirus har det derfor vært vanskelig å komme seg ut av landet. Det fikk åtte russiske diplomater erfare da de måtte skyve seg ut av landet på en åpen togvogn, en god gammeldags dresin. Det skriver flere utenlandske medier, inkludert BBC.

Diplomater med barn

De åtte russerne som besto av flere diplomater og barna deres, reiste først i 32 timer med tog fra Pyongyang, før de fortsatte med en buss i to timer. Den siste kilometeren av reisen for å komme seg ut av Nord-Korea ble altså på en dresin, skriver Novaja Gazeta

Nord-Korea har noen av verdens strengeste koronarestriksjoner, som blant annet har betydd at grensene har vært stengt det siste året. En gruppe russiske diplomater og deres familier måtte ta en noe uvanlig avgang fra Nord-Korea torsdag.

Stengt kollektivtrafikken

For å unngå smittespredning under coronapandemien har den nordkoreanske regjeringen stengt nesten alle former for persontransport, og siden begynnelsen av fjoråret har det derfor vært vanskelig å finne en vei inn og ut av landet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer