Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Togets triumf

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Om det er aldri så galt, er det godt for noe, lyder et gammelt ordtak. Det sannes i disse dager, når de nye trafikktallene for NSB offentliggjøres. De viser en formidabel økning i antall passasjerer. På Sørlandsbanen og Bergensbanen er veksten for fjerntrafikken mer enn doblet, og Dovrebanen ligger ikke så langt etter. Nå har NSB bestemt seg for å beholde nattoget Oslo- Stavanger, nye vogner med høy standard leies inn fra Sverige. Og snart kommer krengetogene.
  • Forklaringen er ganske enkelt åpningen av Gardermoen som hovedflyplass. Både forretningsfolk og andre tar nå toget i bruk for å unngå flyforsinkelsene. Avstanden til Gardermoen teller også med. Med dette har politikerne nådd sitt mål om å flytte passasjerer fra luft til bane. Men det er helt utilsiktet. Det politikerne ikke klarte med avgifter på flytrafikken, sørget Gardermoen for. NSB har grunn til å glede seg i disse dager. Men politikerne bør skjule sin glede.