Togfører kjørte på rødt

To persontog har kollidert på Nittedal stasjon i Akershus. Foreløpig er det ikke kommet meldinger om personskader, men ambulanse har ankommet ulykkesstedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to togene har ikke kollidert front mot front. Det var 90 passasjerer i det ene toget, mens det satt sju-åtte i det andre. I tillegg var det et ukjent antall personale fra NSB om bord i de to togene.

Det nordgående toget fra Oslo på vei mot Gjøvik traff et tog som kom fra et sidespor på Nittedal stasjon. Det toget var på vei sørover.

Det var flere påsketurister om bord i toget på vei mot Gjøvik da kollisjonen skjedde.

Etter hva Dagbladet.no forstår skal vogn nummer tre i togsettet på vei mot Gjøvik være truffet av toget som kom i motsatt retning fra sidesporet.

Glass sprutet

- Det smalt kraftig da de to togene traff hverandre, og jeg skvatt til, i likhet med alle de andre i vogna, sier togpassasjer Robert Strømdal til Dagbladet.no.

Han satt selv i vogn nummer tre som ble truffet i siden. Det skal være en del materielle skader, men etter hva Strømdal kjenner til er ingen av passasjerene skadd.

Urolige passasjerer

- Ingen skal være skadd, men noen har fått seg et lite sjokk. Derfor har vi sendt ambulanse til stedet, for å roe ned passasjerer, sier vaktsjef Tor Holte ved Romerike politidistrikt til Dagbladet.no.

- Det var et ganske kraftig sammenstøt, og jeg var redd med en gang, det skal jeg ærlig innrømme, sier Strømdal.

Toget han satt i hadde relativt stor hastighet, sier han, og toget som traff det nordgående vognsettet suste forbi vinduet hans etter sammenstøtet. Likevel skal ingen av vognene ha sporet av, ifølge Strømdal.

Busser rekvirert

Kort tid etter sammenstøtet fikk passasjerer informasjon av togføreren om hva som hadde skjedd. NSB vil snart frakte passasjerene nordover med busser.

Ukjent årsak

I kveld er NSBs egen ulykkeskommisjon på vei til Nittedal stasjon for å forsøke å avdekke hva som er gått galt. Gjøvikbanen er stengt inntil videre. Også Jernbaneverkets personell er på stedet. Etter hva Dagbladet.no forstår kan begge togene kjøre vekk fra ulykkesstedet for egen maskin.

:KNUST:</B> Slik så førerrommet ut etter ulykken, på et av de to togene som kolliderte på Gjøvik-banen i kveld.