Togføreren etter Gol-tragedien snakker ut

Han er ganske enkelt en lokfører som gjør jobben sin. Ufrivillig ble han én av hovedpersonene i en kollisjon der fem mennesker ble drept natt til 19. september. Nå ønsker han å legge tragedien ved planovergangen på Gol bak seg. Lokføreren er tilbake på jobb.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

NSB har skjermet lokføreren mot media. I stedet har han valgt å fortelle om hendelsen i NSBs konsernblad «Vingehjulet». Bladet fokuserer på hvordan en storbedrift tar seg av en enkelt ansatt som plutselig havner i en krisesitusjon som den lokføreren med et smell befant seg i 19. september i år.

- Jeg har det bra. Jeg føler ikke noe skyld eller synes synd på meg sjøl. Jeg har fått sove og har ikke hatt mareritt. Men jeg er forberedt på at det kan komme seinere, og at jeg kan få tilbakeslag.

Lange sekunder

Slik opplevde han skrekkscenariet, som fant sted ved planovergangen på Gol kvart over to natt til lørdag 19. september.

- Jeg så bilen etter å ha rundet kurven før stasjonen. Den bare svingte til venstre. Jeg tuta, så satte jeg på bremsen. Jeg håpet at bilen skulle få svingt unna slik at den ikke kom i mitt spor. Jeg tror ikke at han hørte meg, for meg så det ut som om hastigheten på bilen var den samme.

- Jeg traff den på sida slik at høyre bufferen traff baksetet mens framsetet var midt foran på loket. Fra jeg oppdaget bilen til det smalt, tok det kanskje tre til fem sekunder. Tida før toget stanset, var lang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer