- Togføreren skrøt av å ha kjørt i 200 på Facebook

Skal ha testet negativt på alkoholtest.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Prøver viser at lokføreren som kjørte toget som i går kveld sporet av rundt fire kilometer før stasjonen i Santiago de Compostela i Spania, ikke hadde alkohol i blodet, skriver den spanske avisa El Pais.

Den samme avisa skriver at lokføreren, som har jobbet som togfører i 30 år, tok over styringen av toget ved stasjonen i Ourense, litt over 16 mil fra kurven hvor toget sporet av like før klokka 21.

Årsaken til ulykken er ennå ukjent, men en video fra et overvåkningskamera viser at toget kommer inn i kurven, som beskrives som «vanskelig», i høy hastighet.

- Håper ingen er døde. Det vil falle på min samvittighet, skal en av de to lokføreren ha sagt under en radiosamtale med stasjonen rett etter ulykken.

- Skrøt på Facebook El Pais skriver også at Facebook-profilen til en av lokførerne, den samme som hadde en negativ alkoholtest, ble i morgentimene stengt. Ifølge avisa la mannen, som er i 50-åra, i mars ut et bilde med et speedometer som viste 200 kilometer i timen.

En av kontaktene i det sosiale nettverket skal ha svart at han kan bli oppdaget av den spanske sivilgarden.

Myndighetene understreker at de nå har startet en åpen etterforskning, men at det foreløpig ikke en noe som tyder på at det ikke var en ulykke.

En kommisjon som etterforsker jernbaneulykker skal analysere hva som har skjedd, og togets såkalte «svarte boks», som viser hastighet og lokasjon, er nå overgitt til en dommer.

Ikke fartsbegrensning Strekningen hvor toget sporet av skal nylig vært under utbedring. Strekningen skal heller ikke ha vært utstyrt med såkalt European Rail Traffic Managment System (ERTMS) som hindrer toget i å overstige maksimumfart.

- Det vi vet, er at det ikke var noen tekniske feil ved toget. Toget hadde vært til inspeksjon på morgenen samme dag som ulykken skjedde, sier Julio Gomez-Pomar Rodriguez i det spanske jernbaneselskapet Renfe til radiokanalen Cadena Cope.

Avisa El Mundo skriver at en togfører skal ha gått forvirret rundt i en av vognene og sagt:

- Vi har sporet av! Hva skal jeg gjøre, hva skal jeg gjøre?

Ifølge lokalavisa Voz de Galicia skal han ha sagt dette i en telefon eller et radiosamband.