Togføreren til avhør

Føreren av toget som kjørte på og drepte de fem ungdommene i Gol natt til lørdag, skal avhøres formelt i dag eller i morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Togføreren er hjemme sammen med sin familie i Oslo-området og kan bli avhørt av politiet i Oslo dersom han ønsker det, opplyser lensmann Per Egil Garborg i Gol og Hemsedal til NTB.

Politiet på Gol har allerede snakket med lokføreren som skal ha fortalt at han først oppdaget bilen de fem ungdommene satt i et par sekunder før sammenstøtet. Garborg tror ikke det formelle avhøret av føreren vil bringe nye opplysninger som kan bidra til å forklare hva som skjedde da de fem ungdommene mistet livet etter å ha blitt påkjørt av toget på planovergangen på Gol stasjon.

Lensmann Garborg ser ikke bort fra at en stor misforståelse kan være årsaken til ulykken. Han sier til NTB at et stillestående tog som ventet på at ulykkestoget skulle passere, kan ha forledet ungdommene til å tro at det ikke var farlig å kjøre over planovergangen, til tross for at bommen var nede og de røde lysene var tent.

- Det kan ha oppstått en slik misforståelse, men vi vil aldri få svar på dette spørsmålet, sier han.

Lørdagsnatta var det ikke mye liv ute i gatene på Gol. De fleste stedene hvor ungdommen vanker, holdt stengt, bygdas innbyggere holdt seg stort sett hjemme, forteller Garborg.

- Ulykken har satt sine spor i bygda og det kommer nok til å ta lang tid for oss å komme over dette, sier han.

I ettermiddag blir det holdt en minnestund for de omkomne i Gol kirke. Kommunehusets sentralbord som var åpent dagen etter ulykken for folk som ønsket opplysninger om ulykken, holder stengt i dag.

(NTB)