Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Togforsinkelser på hele Østlandet
- feilen er nå rettet opp

Manglende kommunikasjon mellom togleder og togene, har medført togforsinkelser på hele Østlandet i dag. Også Flytoget ble rammet.

INNSTILLINGER: På Oslo Sentralbanestasjon viser tavla at flere tog er innstilt. Foto. Bjørn Bore / Dagbladet
INNSTILLINGER: På Oslo Sentralbanestasjon viser tavla at flere tog er innstilt. Foto. Bjørn Bore / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISTE: Feilen som gjorde at togene sto stille på Østlandet torsdag formiddag, er nå rettet. Trafikken er imidlertid fortsatt stengt mellom Lillestrøm og Eidsvoll, og reisende må forvente forsinkelser, melder NTB like før klokka 11.00.

(Dagbladet): Store deler av togtrafikken på Østlandet er rammet av forsinkelser, som følge av manglende kommunikasjon mellom togleder og togene, melder Bane Nor.

- Det arbeides med å rette feilen, men vi vet ikke hvor lang tid dette vil ta, heter det i en pressemelding fra Bane Nor ved 9.30-tiden torsdag.

Alternative løsninger

Pressekontakt Gina Scholz hos NSB forteller at de fikk melding om feilen cirka klokka 09.15 i morges, og at Bane Nord nå jobber med å finne - og rette opp feilen, samtidig som NSB arbeider med å finne alternative løsninger for de reisende.

- Dette rammer togene på Østlandet, Flytoget og SJ-banen, som kjører til Sverige. ​Det blir problemer med disse togene nå, og vi jobber med å finne løsninger for de reisende som allerede er om bord i togene, og de som skal ut og reise nå, sier hun.

Buss og taxi for flytog

Operativ leder for Flytoget sier at feilen i størst grad påvirket deres ruter til Oslo Lufthavn mellom klokka 09.00 og 10.00.

- Feilen har i stor grad påvirket våre ruter, men Flytoget kjører nå fra Asker til Lillestrøm, der vi jobber med å sette opp busser som tar passasjerene videre til Gardermoen. Foreløpig kjører vi de reisende fra Lillestrøm til flyplassen med taxi, ettersom det er helligdag og tar noe tid å bestille buss, sier den operative lederen, som ikke vil siteres ved navn.

Hun understreker at alle passasjerer likevel bør beregne god tid.

Rammede strekninger

På NSBs nettsider opplyses det om at følgende togstrekninger er påvirket av feilen:

  • Østlandsområdet: Stengt for togtrafikk. Det er stans i togtrafikken på grunn av feil på kommunikasjonssystemet mellom togene og togledersentralen. Kommunikasjonssystemet mellom togene og togledersentralen er ustabilt. Du må regne med forsinkelser.
  • Gardermoen: Stengt for togtrafikk. Årsak: Problemer med strømtilførselen.
  • Drammen-Skoppum: Stengt for togtrafikk. Årsak: Problemer med signalanlegget. Tog blir innstilt. NSB organiserer buss og taxi på den innstilte strekningen.

Dagbladet følger saken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!